Ordu İşkur'a Yeni Hizmet Binası Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Ordu İşkur'a Yeni Hizmet Binası Yapılacak

Ordu İşkur\'a Yeni Hizmet Binası Yapılacak

AK Parti Ordu Milletvekili, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Katip Üyesi Fatih Han Ünal, Ordu Çalışma ve İş Kurumu’na (İŞKUR) yeni bina yapımı için arsa tahsis işlemlerinde son aşamaya gelindiğini söyledi.

12.03.2014 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ordu Milletvekili, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Katip Üyesi Fatih Han Ünal, Ordu Çalışma ve İş Kurumu'na (İŞKUR) yeni bina yapımı için arsa tahsis işlemlerinde son aşamaya gelindiğini söyledi.

Bahçelievler'de 3 katlı daire olarak yapılmış bir binada hizmet veren Ordu İŞKUR'un mevcut haliyle çok yetersiz olduğunu ifade eden Milletvekili Fatih Han Ünal, yaptığı açıklamada, "İŞKUR son yıllarda büyük bir değişim gösterdi. Sadece iş arayanlara değil işverenlere yönelik önemli teşvikler ve projeler üretiliyor, engellilere yönelik çalışmalar yapılıyor, danışmanlık hizmetleri sunuluyor. Toplum Yararına Programlarla bir çok iş arayan vatandaşımıza belirli süreli iş imkanı sağlanıyor. Çalışma hayatına ilişkin başvuruları ve şikayetleri alıyor. Vatandaşlarımız kurumda hizmet alırken oturacak yer bulamıyorlar. Danışmanlık hizmetlerinden yeterince yararlanamıyorlar. Vatandaşlarımızın daha rahat, kolay hizmet alabileceği bir İŞKUR binasının olması gerektiğini düşündüğümüzden Ordu İŞKUR'a yeni bir bina yapılması için çalışmalar yaptık. Şahincili Mahallesi'nde eski kütüphanenin bulunduğu alanı inceledik. Kütüphane Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından kullanılmaya başladı. Buranın arka tarafında bulunan arazinin İŞKUR binası için uygun olduğunu tespit ettik. Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü'ne tahsisli olan bu alanın yarısının İŞKUR, mevcut binanın olduğu bölümünde Nüfus Müdürlüğü'ne tahsisi için çalışma başlattık. Gelinen noktada Kültür ve Turizm Bakanlığı buranın her iki kuruma paylaştırılarak tahsisini temin ettik. Kısa süre içerisinde Milli Emlak Müdürlüğü buraların ilgili İl Müdürlüklerine tahsisini sağlayacak. İŞKUR binası 2014 yılı yatırım bütçesinde yer alıyor, ödeneği hazır. Resmi işlemler tamamlandıktan sonra, Ordu İŞKUR Müdürlüğü gelişen ve değişen yapısına uygun modern bir binaya kavuşmuş olacak. Şimdiden hayırlı olsun" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordu İşkur'a Yeni Hizmet Binası Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement