Organ Bağışı Haftası - Son Dakika
Güncel

Organ Bağışı Haftası

Organ Bağışı Haftası

Osmaniye'de, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla tanıtım ve organ bağışı kabul standı açıldı.

07.11.2016 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'de, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla

tanıtım ve organ bağışı kabul standı açıldı.

Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında Osmaniye Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince valilik binasında organ bağışı tanıtım ve kabul standı oluşturuldu.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Vekili Fethullah Selçuk Moğulkoç, stant açılışı dolayısıyla yaptığı açıklamada, organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak istendiğinin belirtti.

Organ bağışı bilincinin gelişmesinin önemine işaret eden Moğulkoç, şunları kaydetti:

"Organ bağışı bilincinin geliştirilmesi ve halkın organ ve doku bağışı konusunda teşvik edilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda, tanıtım ve bağış toplama standı oluşturularak, gün içerisinde vatandaşlara organ bağışının önemi temasında organ bağışı anlatılıyor. Bir organın, bir can demek olduğu bilincinin tüm vatandaşlar tarafından benimsenmesi gerekmektedir. İnsanlar vücudunda bulunan her organına iyi bakması gerekiyor. Bunun yanı sıra herkes, bir gün organa ihtiyaç duyabilir. Bu nedenle vatandaşların organ bağışına daha duyarlı davranmasını istiyoruz."

Sağlık İl Müdürü Mehmet Cingöz de Türkiye'de organ bağışının yetersiz olduğunu belirterek, "İnsanların birbirine örnek teşkil edecek bağışlarda bulunmaları çok önemli. Organ Bağışı Haftası olarak değerlendirilen 3-9 Kasım tarihlerinde halkımızın açtığımız farkındalık stantlarını ziyaret etmelerini istiyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Organ Bağışı Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement