Kocaeli'nde Organlarıyla Nakil Bekleyen 5 Hastaya Umut Oldu - Son Dakika
Yerel

Kocaeli'nde Organlarıyla Nakil Bekleyen 5 Hastaya Umut Oldu

Kocaeli'nde beyin ölümü gerçekleşen 41 yaşındaki Serpil Keklik'in kalbi, karaciğeri, böbrekleri ve akciğeri, 5 hastaya nakledilecek.

03.02.2015 16:03  Güncelleme: 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nde beyin kanaması sonucu ölen 41 yaşındaki 2 çocuk annesi Serpil Keklik'in organları, 5 kişiye nakledilecek.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Hastanesindeki yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Keklik'in beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi, organlarını bağışladı.

KOÜ Tıp Fakültesinde gerçekleştirilen ameliyatla Keklik'in kalbi Hacettepe Üniversitesi Hastanesine, karaciğeri Memorial Ataşehir Hastanesine, böbrekleri Beylikdüzü Medicana ve Gazi Osman Paşa Hastanesine, akciğeri de Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderildi.

KOÜ Tıp Fakültesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Mehmet Yalman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Keklik'in vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Onun emanetlerini alarak ihtiyaç sahiplerinde yaşatmak üzere intikal ettirdik. Organları 5 hastaya umut oldu" dedi.

Hastanın beyin kanaması tanısıyla ameliyat edildiğini belirten Yalman, yoğun bakımda beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine, organ nakli konusunda ailesiyle görüştüklerini söyledi.

Yalman, dini nikahlı eşi Selçuk Erdoğan, annesi Dursun ve ağabeyi Yılmaz Keklik'in konuya sıcak baktıklarını kaydederek, kalp, karaciğer, akciğer ve iki böbreğinin ihtiyaç sahibi hastalara gönderildiğini anlattı.

"Aile üzgündü ama iyi bir şey yaptıklarını düşünüyorlardı" diyen Yalman, "Keklik ailesi, 'insanlar sabaha umutla uyanacaklar. Organlar inşallah genç hastalara nakledilir' dedi. Öğrendiğimiz kadarıyla o hastaların hepsinin yaş ortalaması genç" ifadesini kullandı.

Yalman, Keklik'in cenazesinin memleketi Mersin'de defnedileceğini sözlerine ekledi. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kocaeli'nde Organlarıyla Nakil Bekleyen 5 Hastaya Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement