Osmaniye, "Damızlık Düve Merkezi Projesi"Ne Dahil Oldu - Son Dakika
Güncel

Osmaniye, "Damızlık Düve Merkezi Projesi"Ne Dahil Oldu

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Osmaniye'nin 'Damızlık Düve Merkezi Projesi' kapsamına alındığını bildirdi.

16.09.2017 14:14

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Osmaniye'nin 'Damızlık Düve Merkezi Projesi' kapsamına alındığını bildirdi.

Durmuşoğlu, yaptığı yazı açıklamada, damızlık düve yetiştiriciliğinin desteklenmesi amacıyla 2016 yılında başlatılan projeye başvurmak isteyen ilgili Osmaniyeli üreticilerin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden detaylı bilgi alabileceklerini söyledi.

Desteğinden dolayı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya teşekkür eden Durmuşoğlu, şunları kaydetti:

"Her alanda olduğu gibi tarımda da millileşmeyi hedefliyor, hükümetimizin bu politikasından bölgemizin de faydalanması için gayret ediyoruz. 2016 yılında birçok ilde başlatılan ancak Osmaniye'mizin yararlanamadığı projeyle ilgili olarak bize gelen talepleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba'ya ileterek destek istedik. Yapılan çalışmalar sonucunda ilimizin de bu kapsama alınabileceği anlaşıldı ve uygulama yapılacak iller arasına Osmaniye de resmen dahil edildi.

Söz konusu projeden elde edilecek düveler, yeni çiftliklerin kurulmasına altyapı oluşturacak ve daha kaliteli düveler yetiştirilecektir. Hayvancılıkla geçimini sağlayan ve şartlara uygun tüm hemşerilerimize hitap eden bu önemli girişim, Osmaniye'nin Türkiye'ye örnek teşkil etmesini sağlayacak yeni bir adım olacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Osmaniye, 'Damızlık Düve Merkezi Projesi'Ne Dahil Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement