Oyder Başkanı Ilısal Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Oyder Başkanı Ilısal Açıklaması

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Şükrü Ilısal, "Avrupa küçülüyor."

13.12.2012 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Şükrü Ilısal, "Avrupa küçülüyor. Türkiye 3,2'lik tahmini büyümeyle yine şükredilecek bir ortalamada" dedi.

Ilısal, Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği'nin (MODER) ev sahipliğinde düzenlenen bölgesel diyalog toplantısında yaptığı konuşmada, dünyanın ekonomik açıdan çok karışık olduğunu ve bu yönden çok şükredilmesi gereken bir ülkede olduklarını belirtti.

Dünyada, otomotiv ekonomisinin 84-85 milyonluk bir üretimle 2012'yi kapatacağını vurgulayan Ilısal, "Avrupa küçülüyor. Türkiye 3,2'lik tahmini büyümeyle yine şükredilecek bir ortalamada" diye konuştu.

Ilısal, sektördeki küresel büyüme değişimine göre Türkiye'nin ekonomik büyüklüğünün 2009 yılı haricinde Türkiye'nin muadili olan ülkelerle neredeyse eşit hale geldiğini söyledi.

Sektördeki rekabet konusuna da değinen Ilısal, şöyle devam etti:

"Kuyudan çıkarken birbirimizin kafasına vuruyoruz. Bunu yaparsak sektörü büyütemeyiz. Düşük fatura ve düşük personel istihdamı, sektörün büyük yarasıdır. Bunu güçlü olamadığımız için yaşıyoruz. 'Bu ayı atlatayım, bu yılı atlatayım' derken ayağımızdan kayıyor toprak. Bunu engellemenin yolu ise aramızda bulunan bölgesel derneklere, OYDER'e ve kendi iş derneklerimize sahip çıkmaktan geçiyor."

Dünyaki değişime paralel olarak, Türkiye'nin de değişip geliştiğini ifade eden Ilısal, şunları kaydetti:

"Bu gelişim ve değişim içerisinde otomotiv sektörü de hak ettiği yere doğru gidiyor. Pazar sürekli büyüyor. Maliyet analizlerine kaymamız ve çok iyi ölçümler yapmamız gerekiyor. Kendimizle yüzleşmemiz gerekiyor. Günü geldiğinde birleşmek, devralmak, devretmek, sessizce mağdur olmadan çekilmek ya da güç birliği yaparak büyük güç olmamız gerekiyor."

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da, kentin ekonomik olarak her geçen gün büyüdüğüne işaret ederek, kentte yapılacak yatırımlarla potansiyelin daha etkin kullanılacağını söyledi.

Mersin'in sahip olduğu liman ve karayolu bağlantılarının yanı sıra yapılacak olan havalimanıyla kentin ulaşım anlamında avantajlı hale geleceğini dile getiren Güzeloğlu, sektördeki yatırımcı firmaları Mersin'e davet etti.

Toplantıya, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, MODER Başkanı Veli Doğan ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Muhabir: Basir Gülüm/ Kerem Kocalar

Yayıncı: Tevfik Işık - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Oyder Başkanı Ilısal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement