(Özel Haber) Antalya'da Kış Mevsiminde Karpuz Hasadı - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Antalya'da Kış Mevsiminde Karpuz Hasadı

(Özel Haber) Antalya\'da Kış Mevsiminde Karpuz Hasadı

Antalya'da, bir üretici, Kasım ayı başında karpuzun hasadını gerçekleştirdi.

03.11.2013 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da, bir üretici, Kasım ayı başında karpuzun hasadını gerçekleştirdi.

Antalya'da, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi yaz meyvesi olarak bilinen karpuzun hasat edilmesini sağladı. Ülkenin birçok yerinde kış mevsimi etkisini göstermeye başlarken Antalya'da yazdan kalma günler devam ediyor. Havaların sıcak gitmesi nedeniyle bir üretici karpuz yetiştirdi. Dalından itina ile koparılan karpuzlar önce küçük arabalara, ardından toptancı haline götürülmek üzere sandıklara konuldu.

Üretici Yusuf Dalaman, Antalya'da her sebze ve meyveyi yıl boyunca yetiştirebilme imkanına sahip olduklarını söyledi. Türkiye'nin bir çok yerinde kış mevsiminin yaşandığını belirten Dalaman, şöyle konuştu: "Biz, Antalya'da 3 Kasım tarihinde karpuz hasadına başladık. İlkbaharda dikilen karpuzun, yaz aylarında hasadı yapılıyordu. Sonbahar döneminde de hasat olabileceğini düşünerek, geç dikim yaptık. Eylül ayının ilk haftasında 5 bin metrekarelik alanda karpuz dikimi yaptık. Havaların sıcak olması nedeniyle çok güzel verimli karpuz elde ettik. Bugün ilk hasadını yapıyoruz."

Üreticinin dalından yeni kopan karpuzun tadına bakma fırsatını yakalayacağını kaydeden Dalaman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz karpuzu şimdi topladık. İki gün sonra tüketicinin elinde olacak. Rengarenk bol aromalı karpuzu tüketici tüketme imkanı yakalayacak."

Toptancı halinde karpuzu, kilosu 1.5 liraya sattıklarını belirten Dalaman, "Ama en önemlisi halkın bu mevsimde dahi taze karpuz tüketebilmesidir" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Antalya'da Kış Mevsiminde Karpuz Hasadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement