Bebeğini Kaybeden Suriyeli Aileden, Hastanede İhmal İddiası - Son Dakika
Güncel

Bebeğini Kaybeden Suriyeli Aileden, Hastanede İhmal İddiası

Bebeğini Kaybeden Suriyeli Aileden, Hastanede İhmal İddiası

Suriye’de istediği kızla tam 5 yıl sonra evlenen ve ülkesindeki iç savaştan kaçıp yerleştiği Antalya’da yeni bir hayat kurmanın sevincini yaşayan 27 yaşındaki Suriyeli genç, baba olmayı beklerken, ölü doğan ilk bebeği ile hayalleri yıkıldı.

06.04.2015 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de istediği kızla tam 5 yıl sonra evlenen ve ülkesindeki iç savaştan kaçıp yerleştiği Antalya'da yeni bir hayat kurmanın sevincini yaşayan 27 yaşındaki Suriyeli genç, baba olmayı beklerken, ölü doğan ilk bebeği ile hayalleri yıkıldı.

Eşinin hamileliği boyunca doktor kontrolünde olduğunu ve bir sorun görünmediğini söyleyen Suriyeli Yasin Yasin, eşinin doğum için kaldırıldığı hastaneyi suçlayarak, ihmal olduğunu ileri sürdü.

Antalya'da yaşayan 27 yaşındaki Suriyeli Yasin Yasin, sancıları nedeniyle hastaneye götürdüğü 9 aylık hamile eşi Halut Hıtba'ya(32), geç müdahale edilmesi sonucu bebeğini kaybettiğini ileri sürdü. Aile bebeklerini kucaklarına almayı beklerken, sabah bebeğin cenazesini aldı.

Suriye'nin Halep kentinde yaşayan Yasin Yasin ve ailesi, iç savaş nedeniyle 1.5 yıl önce Gaziantep üzerinden Türkiye'ye giriş yaptı. Gaziantep'te iş ve kalacak yer bulamayan Yasin Yasin, Antalya'ya geldi. Antalya'da bir mermercinin yanında çalışmaya başlayan Yasin, Şafak Mahallesinde bir ev kiraladı. Yasin,1 yıl önce de 5 kez istemesine rağmen vermedikleri amcasının kızı 24 yaşındaki Halut Hıtba ile evlendi. Erdem Kılıç ve İbrahim Ayaz isimli işverenleri, Yasin'i bir an olsun yalnız bırakmadı.

9 Aylık hamile Halut Hıtba, geçtiğimiz perşembe günü akşam saatlerinde sancılandı. İbrahim Ayaz, özel aracı ile Yasin çiftini Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirdi. İddiaya göre, Halut Hıtba'yı hastanede, evraklarının eksik olması ve 1300 TL'lik tedavi parasının yatırılmaması nedeniyle bekletildi. 1.5 saat bekleyişin ardından, geç müdahale edildiği ileri sürülen Hıtba, gece yarısı bebeğini kaybetti. Aile ise sabah morgtan aldıkları bebeği defnetti.

Yasin, "Akşam benden pasaport ve para istediler. Karıma bakmalarını ve kimliği getireceğimi söyledim. Eşim çok hastaydı. Suriyeliye bedava yok diyorlardı. Şimdi bebeğim gitti. Eşim hastanede şu an durumu kötü. Ben ilk çocuğumu kucağıma almak isterken, mezara gönderdim. Çok üzüntülüyüm" dedi.

Bebeği için elbise ve beşik aldığını dile getiren Yasin, "Emzik biberon almıştım. Ama olmadı. Eşim hala kendine gelemediği için bebeğini kaybettiğini söyleyemedim. Eşimi de kaybetmekten korkuyorum. Aşırı kan kaybetmiş. Alması gereken kanı da geç verdiler" dedi.

"AYNI HASTANEYE GELDİĞİMİZDE DAHA ÖNCE SIKINTI YAŞAMAMIŞTIK"

Yasin Yasin'e iş veren ve yardımcı olan İbrahim Ayaz, 1.5 yıldır Yasin Yasin ile çalıştıklarını belirterek, "Çok dürüst insandır. Eşini 5 aylıkken birkaç kez özel hastaneye de götürdük. Doktor, bebeğin sağlıklı olduğunu söyledi. Bundan 4 gün önce Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldik kontrollerde bir sıkıntı yaşamadık. Geçtiğimiz perşembe günü Yasin beni arayarak, 'Eşim rahatsızlandı. Gel hastaneye gidelim'. Hemen hastaneye geldik. Zemin kata indirdik. Evrakları yenilememizi istediler. Evraklarını götürdüm yanlış yazıldı, beklettiler. Bir evrak daha yazdırdım. Getirdiğim eski evrağa göre işlem yapılsa sıkıntı olmayacak" diye konuştu.

"SABAH CENAZEMİZİ ALDIK"

Yarım saatlik zamanı evraklarla kaybettiklerini aktaran Ayaz, "Kadın dışarıda can çekişiyor. Doktorlar yanında geçiyor bir bakan olmuyordu. Evrakları hazırladık, bekleyin denildi. Sıkıntının olmadığı söylendi. Bakmamışlar. Kardeşimizi 1.5,2 saat lobide bekletmişler. Kapı kapanınca biz de göremedik. Halut, sonra röntgene alınıyor. Telefonla arıyorum, sıkıntının olmadığını söylediler. Parayı vermezseniz, hastaya bakmayız. Baksak da çıkışını vermeyiz, denildi. Hastamızı çıkartmak istedik, onu da vermediler. Çocuk ölmüş söylemediler. Barkod verdiler, bu numaraya parayı yatırın diye. Parayı yatıracağımızı söyledik. Buradayız, kaçmıyoruz yeter ki kadın ve çocuk iyi olsun dedik. Gece 01.30'da doğum olacağını söylediler. Ama biz sabah saat 08: 00'da cenazemizi aldık" dedi.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkileri ise konunun araştırılacağını bildirdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bebeğini Kaybeden Suriyeli Aileden, Hastanede İhmal İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement