Özel-Sivas Öğrenciler, Nesli Tükenmekte Olan Hint Balıkçıl Kuşu Buldu-Hd - Son Dakika
Güncel

Özel-Sivas Öğrenciler, Nesli Tükenmekte Olan Hint Balıkçıl Kuşu Buldu-Hd

Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) iki öğrenci, kampüs içerisinde nesli tükenmekte olan ve Türkiye'de nadiren görülen Hint balıkçıl gölet kuşu buldu.

08.05.2018 10:57

Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) iki öğrenci, kampüs içerisinde nesli tükenmekte olan ve Türkiye'de nadiren görülen Hint balıkçıl gölet kuşu buldu. Yavru olduğu anlaşılan ve yorulduğu için düştüğü sanılan kuş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

CÜ Fen Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü 4'ncü sınıf öğrencileri Serhat Deliduman (25) ve İlker Polat (26) mezuniyet töreninden çıktıktan sonra fakülte bahçesinde karganın bir hayvana saldırdığını fark etti. İki öğrenci kargayı kovunca farklı bir kuş türüyle karşılaştı. Öğrenciler kuşu kartona koyarak evlerine götürdü. Daha önce hiç görmedikleri hayvanın türünü internetten araştıran öğrenciler, Hint gölet balıkçıl kuşu olduğunu öğrendi. Evde kuşu ısıtarak su veren öğrenciler daha sonra götürüp Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim etti. Yapılan incelemede kuşun nesli tükenme tehlikesi altında bulunan ve Türkiye'de de nadir rastlanan Hint balıkçıl kuşu yavrusu olduğu tespit edildi.

Hayatında ilk kez bu tür bir kuş gördüğünü ifade eden Serhat Deliduman, "Bugün mezuniyetimiz vardı. Okuldan çıkınca bahçede karganın bir şeye hamle yaptığını gördük. O tarafa doğru gidince karga uçtu. Önce bu kuşun ne olduğunu bilemedik. Leylek ya da keklik diye düşündük. Biz kuşa doğru bir hamle yapınca o da bize bir hamle yaptı. Boynu uzayınca tedirgin olduk. Üzerine zarar görmesin diye hafif bir bez atarak yakaladık. O sırada yağmur başlayınca okula giderek hocamızdan bir kutu aldık. Sonra arabada gelirken araştırma yaptık. Hint balıkçıl kuşu olduğunu öğrendik" dedi.

İlker Polat ise kuştan korktuklarını belirterek, "Hayvan korkmuştu, bize de ilk önce saldırdı. Biz korktuğumuz için babam yakaladı. Aldık eve getirdik. Üşümüştü. ısıtıp su verdik, kendine geldi" diye konuştu

Mİlli Partklar Şube Müdürlüğünde korumaya alınan hayvan bir süre bakım yapıldıktan ve uçabilecek duruma geldikten sonra tekrar doğaya salınacak.

Özel-Sivas Öğrenciler, Nesli Tükenmekte Olan Hint Balıkçıl Kuşu Buldu-Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özel-Sivas Öğrenciler, Nesli Tükenmekte Olan Hint Balıkçıl Kuşu Buldu-Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement