Özgürlüğün Sesi: Bilal-i Habeşi Filminin Galası Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Özgürlüğün Sesi: Bilal-i Habeşi Filminin Galası Yapıldı

Özgürlüğün Sesi: Bilal-i Habeşi Filminin Galası Yapıldı

Birlik Vakfı ve Genç Birlik tarafından düzenlenen tören ile Özgürlüğün Sesi: Bilal-i Habeşi filminin galası yapıldı.

13.04.2017 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birlik Vakfı ve Genç Birlik tarafından düzenlenen tören ile Özgürlüğün Sesi: Bilal-i Habeşi filminin galası yapıldı.

Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlene galaya, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Emrah Karayel, İsmail Tamer, AK Parti MKYK Üyesi Yaşar Karayel, Birlik Vakfı Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel, İl Müftüsü Şahin Güven, Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Galanın açılış konuşmasını yapan Birlik Vakfı Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel, vakfın çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Adıgüzel, "1 yılı aşkın süredir Kayseri'de hizmet veren Birlik Vakfı ailesinin Türkiye genelinde 50'ye yakın şubesi bulunmaktadır. Sahabiye mahallesindeki hizmet binamızda Milli Türk Talebe Birliği ve Genç Birlik'i bünyesinde bulunduran vakfımız, işe ilk olarak Kayseri genelinde 35 bin öğrencinin katılımı ile seviye tespit sınavı yapmıştır. Vakfımız bünyesinde gençlerimize matematik, İngilizce, Arapça ve Kur'an-ı Kerim tefsir ve okuma dersleri verilmektedir. Bu hizmetlerin yanı sıra vakfımız günlük 200 öğrenciye yemek konusunda ev sahipliği yapmaktadır. Yine vakfımız bünyesinde Kayseri'de bulunan STK'ların organizasyonlarına ev sahipliği yaptığımız gibi vakıf olarak bugüne kadar gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak ve 25. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Uğur Işılak gibi değerli misafirlerimizi salonlarımızda ağırlamış bulunmaktayız. Birlik Vakfı Kayseri Şubesi olarak Kayseri'nin bir üniversite şehri iması hesabı ve değerli büyüklerimizin desteği ile 350 öğrenci kapasiteli yurt projemizin temelini Ramazan ayı içerisinde atacağız" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz hain darbe girişimini unutturmayacaklarını kaydeden Başkan Adıgüzel, "15 Temmuz'da gerçekleştirilen ve bizim buna ihanet hareketi dediğimiz, şehitler verdiğimiz o geceyi unutmayacağız ve unutturmayacağız. O gece yaşananlar gösteriyor ki, ülkemizin üzerinde oynan oyunlar bitmedi ve bitmeyecek. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe Türkiye'mizin bileğini hiç kimse bükemeyecek. Burada salonda bulunan, milletin iradesini temsil eden,TBMM'yi açık tutan, iktidarı ve muhalefeti tüm siyasetçilerimize meclisimizin lambasını söndürmedikleri için birkez daha teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da, "Böylesine Türkiye'nin önemli bir gündeminin arefesinde yine hem maddi hem de manevi oluşuma katkı koyabilecek olan bu filme emeği geçen bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bir ülkenin güçlü olabilmesi için dünyada 3 temek kriter var. Ekonomisi, savunması ve kültür ve sanatı. Bunlardan bir tanesinin eksik olması demek hepsinin eksik olması demektir. Ne yazık ki kültür ve sanatta geri kaldığımız bu yapıyı bu tür etkinliklerle mutlaka takviye etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise, "15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında milli iradenin temsil edildiği, milletin oylarıyla egemenliğin tesis edildiği TBMM'de o gün 110 civarında milletvekili her türlü tehlikeyi göz önüne alarak, hiçbir şeyden korkmayarak, bombalar altında çalışmayı ve bu milletin temsilcileri olmayı göstererek ispat etmişlerdir. O gün Ankara'da bulunmayan Türkiye'nin çeşitli yerlerinde bulunan bütün vatandaşları da bir ve beraber olmuş, bütün meydanlarda darbe girişimine siper olmuş milletvekili arkadaşlarımız, bu vatanın gerçek sahipleri sizler tankların önüne durarak darbe girişimcilerine dur diyen bir milletin ferdi olmaktan gurur duyuyorum. O gün ülkenin meydanlarında hangi partiye oy verirse versin, herkes demokrasi aşığı, milli irade sevdalısı ve milletin oylarına sahip çıkma düşüncesinde bulunan herkes TBMM'deydi ve illerinin meydanlarındaydı. Eğer o gün ana muhalefet partisinin başkanı Kadıköy belediye başkanının evinde televizyonlarda darbeyi seyretmemiş olsaydı, 'Güdümlü bir darbe' deme zorunda kalmayacaktı. Eğer Sayın Kılıdaroğlu da tankın önüne çıksaydı, tankın karşısında göğsünü siper etseydi yada TBMM'de bombalar altında bu milletin temsilcileri olarak, 2. büyük partinin genel başkanı olarak korkmadan orada görevini yapmış olsaydı herhalde 'Güdümlü darbe' deme ihtiyacını hissetmeyecekti. O gece mecliste 110'dan fazla milletvekili vardı ve bunlardan 11 tanesi CHP'liydi. O milletvekillerine sormak lazım, o bombalar altında siz görevinizi yaparken 'Güdümlü darbe' diyebilir misiniz?" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 30 milyon dolarlık bütçeyle 3 yıl içerisinde tamamlan Özgürlüğün Sesi: Bilal-i Habeşi filmi izlenildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özgürlüğün Sesi: Bilal-i Habeşi Filminin Galası Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MHP Yıldırım İlçe Başkanlığı Kadınlarımızı Güçlendiriyor Programı Gerçekleştirildi
    09 Mar MHP Yıldırım İlçe Başkanlığı Kadınlarımızı Güçlendiriyor Programı Gerçekleştirildi

    Milliyetçi Hareket Partisi Yıldırım İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Yıldırım'ın Gücü Kadınlarımız' programı, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ve diğer birçok ismin katılımıyla gerçekleşti. Programda, MHP'li kadınların güçlü ve millete bağlı olduğu vurgulandı.

  • AK Parti İl Başkanı: 31 Mart Seçimi Yeni Bir Başlangıç Olacak
    09 Mar AK Parti İl Başkanı: 31 Mart Seçimi Yeni Bir Başlangıç Olacak

    Denizli'de AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '31 Mart seçimleri benim için bir final' konuşması üzerine açıklama yaptı. Başkan Güngör, 'Bu son değil yeni bir başlangıç olacaktır. Türkiye Yüzyılı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yerel seçimlerle de başarılara imza atarak yoluna devam edecektir' dedi.

  • Konya'da 31 Mart seçimlerinde 6 binden fazla muhtar adayı yarışacak
    09 Mar Konya'da 31 Mart seçimlerinde 6 binden fazla muhtar adayı yarışacak

    Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip şehri Konya'da bin 154 mahallede 6 binden fazla muhtar adayı, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde yarışacak. Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, muhtar adaylığına ilginin artmasının sebebinin Cumhurbaşkanı'nın muhtarlık kurumuna verdiği önem olduğunu belirtti.

  • Anadolu Üniversitesi'nde Uluslararası Maliye Kongresi Başladı
    09 Mar Anadolu Üniversitesi'nde Uluslararası Maliye Kongresi Başladı

    Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü tarafından düzenlenen 'Uluslararası Anadolu Maliye Kongresi' Anadolu Üniversitesi İİBF Prof. Dr. İhsan Erkul Konferans Salonunda başladı. Kongreye, akademisyenler, öğrenciler ve sektör temsilcileri katıldı. Kongre, maliye alanındaki güncel konuların tartışılacağı bir platform sağlamayı hedefliyor.

  • Yalova'da Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı İnşa Ediliyor
    09 Mar Yalova'da Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı İnşa Ediliyor

    Yalova'da üniversite yerleşkesinde inşa edilen Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı, afetler sonrası müdahaleye ilişkin tatbikatların yapılabileceği bir merkez olarak hizmete sunulacak. Yalova Üniversitesi, Yalova Valiliği ve AFAD işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, deprem, su altı kurtarma, yangın, trafik gibi konularda uygulamalı eğitimler verilecek. Eğitim alanının tamamlanmasıyla birlikte ülkenin her yerinden insanlar burada eğitim alabilecek ve afet durumlarında daha etkin müdahale sağlanabilecek.

  • Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan: 'Milli Görüşçülük Modası Oluştu'
    09 Mar Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan: 'Milli Görüşçülük Modası Oluştu'

    Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan, yerel seçimlerde diğer parti adaylarının 'milli görüşçü' olarak kendilerini ifade ettiklerini belirterek, milli görüşün temsilcisinin Saadet Partisi olduğunu ve liderinin Necmettin Erbakan olduğunu söyledi.

  • Hazır Yemek Sektörü, Ramazan Ayında Büyüme Bekliyor
    09 Mar Hazır Yemek Sektörü, Ramazan Ayında Büyüme Bekliyor

    Hazır yemek sektörü, yerel seçim çalışmalarının etkisiyle ramazan ayında büyüme tahmin ediyor. Siyasi partilerin iftar programları ve benzeri etkinlikler nedeniyle sektörde hareketlilik bekleniyor. Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Bozdağ, ramazan ayında iftar saatlerinde artış olmasını beklediklerini belirtti. Ayrıca, sektörde üç farklı yemek servisi yapıldığını ve ramazan boyunca 80 milyar lira artış öngördüklerini söyledi. Bozdağ, tüketicilere de 'ramazan kondu' uyarısında bulunarak, belediyelerin denetim yapması ve endüstriyel yemek sektöründeki firmaları tercih etmeleri gerektiğini vurguladı.

  • Suriyeli Ustaya Göre Ut Yapımı Bir Sanattır
    09 Mar Suriyeli Ustaya Göre Ut Yapımı Bir Sanattır

    Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü DEAŞ'tan arındırılan Bab ilçesinin tek ut yapım ustası ve sanatçısı olan Hassan Hamza, ut yapımının bir sanat olduğunu belirtti. Hamza, ut yapım ustasının aynı zamanda sanatçı olması gerektiğini söyledi.

  • Havza Voleybol Halk Turnuvası Sona Erdi
    09 Mar Havza Voleybol Halk Turnuvası Sona Erdi

    Samsun'un Havza ilçesinde düzenlenen 'Yurdum Spor Yapıyor Havza Voleybol Halk Turnuvası' sona erdi. Turnuvada final maçını Turtle Sports ile YG4 takımları oynadı. Turnuvayı birinci olarak tamamlayan Turtle Sports, YG4'ü 3-0 yenerek şampiyon oldu. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun ile Yasin Güvenç'in babası Mustafa Güvenç verdi. Turnuvanın amacı toplumsal birlikteliği ve spor yapmayı teşvik etmekti.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD Ziyaretini Tamamladı
    09 Mar Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD Ziyaretini Tamamladı

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizmasının 7. toplantısı vesilesiyle gerçekleştirdiği 2 günlük ziyaretini tamamladı. Washington'dan ayrılan Bakan Fidan'ın Ankara'ya dönmesi bekleniyor.

  • Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, meclis üyelerine teşekkür plaketi verdi
    09 Mar Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, meclis üyelerine teşekkür plaketi verdi

    Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 2019-2024 döneminin dün gerçekleştirilen son meclis toplantısı öncesinde görev süresi sona eren meclis üyelerine teşekkür plaketi takdim etti.

  • Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala: Cumhur İttifakı dimdik ayakta
    09 Mar Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala: Cumhur İttifakı dimdik ayakta

    Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Cumhur İttifakının milletten başka paydaşı olmadığını belirterek, diğer partilerin kendi içinde döküldüğünü söyledi. Ala, Gürsu Belediye Başkan Adayı Mustafa Işık'ın proje lansman toplantısına katıldı ve Işık'ı desteklediklerini ifade etti. Işık ise Gürsu'da gerçekleştirecekleri projeleri anlattı ve Gürsu'nun gençlerin belediyesi olduğunu vurguladı.


Advertisement