Pamukkale'ye Turist Akını - Son Dakika
Kültür Sanat

Pamukkale'ye Turist Akını

Pamukkale\'ye Turist Akını

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan "beyaz cennete" gelen ziyaretçi sayısı, geçen yılın ilk 7 ayına göre bu yıl yüzde 10 arttı.

14.08.2014 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pamukkale Turizm Derneği Başkanı Oysal Aslan, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan "beyaz cennet" Pamukkale'yi 7 ayda ziyaret edenlerin sayısının, geçen yıla oranla yüzde 10 arttığını bildirdi.

Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yılın ilk 7 ayında Pamukkale'yi 911 bin 524 kişi ziyaret ederken bu yıl aynıdönemdeki ziyaretçi sayısının ise yaklaşık yüzde 10 oranında artarak 993 bin 839'a yükseldiğini belirtti.

"Ramazan ayı nedeniyle yerli turistin gelmemiş ve doluluk oranı düşmüştü. Şimdi ise oteller doluluk yaşıyor. Bu da bizleri sevindiriyor" diyen Aslan, Pamukkale'yi geçen yıl 1 milyon 699 bin 772 kişi ziyaret ettiğini dile getirdi.

Beyaz cenneti daha çok Rusya, Ukrayna, Almanya, İngiltere, Japonya, Güney Kore, İsviçre ve Avusturya gibi ülkelerden turistlerin ziyaret ettiği kaydedildi. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Pamukkale'ye Turist Akını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ünal kul: Denizli de yaşıyoruz travertenler de gezmemiz için 25 tl istiyorlar bu ne iş bu ülke kimin ingiliz lere ücretsiz . . . 0 0 Yanıtla

Advertisement