"Paraguay Ankara Büyükelçisi Valdez, Manavgat'ta yanan alanları inceledi - Son Dakika
Güncel

"Paraguay Ankara Büyükelçisi Valdez, Manavgat'ta yanan alanları inceledi

Paraguay Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Parelta, Antalya'nın Manavgat ilçesinde orman yangınlarından zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu.

13.08.2021 17:23  Güncelleme: 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Paraguay Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Parelta, Antalya'nın Manavgat ilçesinde orman yangınlarından zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu.

Büyükelçi Parelta, yanında itfaiye şefi Rafael Valdez ile geldiği Manavgat ilçesinde, Afet Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ederek, yetkililerle görüştü.

Büyükelçi daha sonra Yaylaalan Mahallesi'ne giderek, burada AFAD yetkililerinden bilgi alırken, çocuklara oyuncak dağıttı.

Parelta, gazetecilere, Paraguay'da bu tip yangınların çok fazla olmasından dolayı, Manavgat'ta yapılan çalışmaları görmek istediklerini söyledi.

Hem uçakların çalışması hem de gönüllü faaliyetleri konusunda gözlem yapmak istediklerini aktaran Parelta, "Yangın, çok büyük ve geniş bir alana yayılmış. Bu tür yangınları durdurmak çok zor. Çünkü buradaki arazi çok engebeli. Paraguay'da düz olduğu için durum daha farklı." dedi.

Büyükelçi Parelta, salgın sürecinin başında Türkiye'nin Paraguay'a tıbbi malzeme yardımında bulunduğu, Manavgat'a evini kaybetmiş insanlara destek olmak için geldiklerini belirtti.

"Yangına çok hızlı bir şekilde müdahale edilmiş olması beni çok etkiledi" diye konuşan Parelta, ayrıca yangın söndürme ekiplerinin fedakarlığından, cesaretinden ve güçlü kalmalarından etkilendiğini sözlerine ekledi.

"Türkiye ne zaman ihtiyacımız olsa bize yardım etmek için elinden gelen her şeyi yaptı"

Paraguay gönüllü itfaiye birliğinin şefi Rafael Valdez de orman yangınlarının sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın problemi olduğunu belirtti.

Çevreyi tüm dünyanın birlikte koruması gerektiğini vurgulayan Valdez, dünyanın ağaçlar olmadan güzel bir yer olamayacağını söyledi.

Valdez, yangınlar sırasında Türkiye'ye "Hiç çekinmeden yardım edebiliriz. Gönüllü olmak istiyoruz." dediklerini dile getirerek, "Çünkü, Türkiye ne zaman ihtiyacımız olsa bize yardım etmek için elinden gelen her şeyi yaptı." ifadesini kullandı.

İtfaiye şefi Valdez, Manavgat'taki yangınlarda kullanılan alet ve edavatların çok yeterli olduğunu, kullanılan teknolojinin de Paraguay'dakine benzer olduğunu vurgulayarak, yangınla mücadelede modern tekniklerin kullanıldığını gördüklerini belirtti.

"Paraguay Ankara Büyükelçisi Valdez, Manavgat\'ta yanan alanları inceledi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Paraguay Ankara Büyükelçisi Valdez, Manavgat'ta yanan alanları inceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement