Paü'de 20'nci Atag Toplantısı Başladı - Son Dakika
Güncel

Paü'de 20'nci Atag Toplantısı Başladı

Paü\'de 20\'nci Atag Toplantısı Başladı

Aktif Tektonik Araştırma Grubu'nun (ATAG) her yıl geleneksel olarak düzenlediği ATAG toplantısının 20'ncisi, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda başladı.

13.10.2016 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aktif Tektonik Araştırma Grubu'nun (ATAG) her yıl geleneksel olarak düzenlediği ATAG toplantısının 20'ncisi, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda başladı.

Jeoloji mühendisliğinin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda konuşan PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Erdur, Türkiye'nin deprem bölgesinde olduğuna ve bu tip çalışmaların yer bilimi açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, önlem alma konusunda deprem olmasını beklemeden harekete geçilmesi gerektiğinin önemini vurguladı.

ATAG Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mete Hançer, ATAG toplantılarının amacının bu alanda çalışan bilim insanlarını bir araya getirerek yapılan çalışmaları değerlendirmek olduğunu kaydetti. Toplantılarla genç araştırmacılara çalışmalar konusunda cesaret vermek istediklerini belirten Hançer, bu toplantılardan elde edilen sonuçların bilime ve topluma katkı sağlamasını hedeflediklerini ifade etti.

Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Hakan Şekerci de Türkiye'deki fay hatlarının yüzde sekseninin nüfusun yoğun olduğu bölgelerde olduğuna dikkat çekerek, bu türden toplantıların depremle yaşamayı öğrenmenin yanı sıra daha güvenli yerleşim bölgeleri oluşturulmasına katkı sağlayacağını söyledi.

İki gün boyunca devam edecek çalıştayda, toplam altı oturumda yirmi beşi konuşma, on üçü poster sunumu olmak üzere toplam otuz sekiz bildiri sunulacağı öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Paü'de 20'nci Atag Toplantısı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement