Pentagon: Rusya'nın Ukrayna sınırına yaptığı yığınak 2014'ten beri görülen en büyük yığınak - Son Dakika
Güncel

Pentagon: Rusya'nın Ukrayna sınırına yaptığı yığınak 2014'ten beri görülen en büyük yığınak

Rusya'nın, askerlerini Ukrayna sınırına sevk etmesiyle başlayan gerginlik, karşılıklı hamlelerle büyümeye devam ediyor. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Rusya'nın Ukrayna sınırına yaptığı yığınağın 2014'ten bu yana görülen en büyük yığınak olduğunu söyledi.

09.04.2021 23:53  Güncelleme: 01:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günlük basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Kirby, Rusya'nın Ukrayna'nın doğu sınırlarına yaptığı askeri yığınağı eleştirdi.

Kirby, Moskova'nın niyetini şeffaf bir şekilde ortaya koymadığına dikkat çekerek, oradaki yığınağın kaygı verici olduğunu ve bölge istikrarına katkı yapan bir adım olmadığını belirtti.

"ÇOK BÜYÜK BİR YIĞINAK"

Rusya'nın bölgede teşkil ettiği tehdidi dikkate aldıklarını belirten Kirby, yığınakla ilgili ise, "Çok büyük bir yığınak, 2014'ten bu yana gördüklerimizin en büyüğü bu." yorumunda bulundu.

SAVAŞ GEMİSİ SORUSUNA CEVAP VERMEDİ

Kirby, Karadeniz'e iki savaş gemisi gönderecekleri haberlerini de teyit etmekten kaçınırken, rutin olarak Karadeniz'e askeri unsurlar intikal ettirdiklerini ve bunu yaparken de Türkiye ile Montrö Boğazlar Sözleşmesi bağlamında koordinasyon sağladıklarını ifade etti.

Pentagon: Rusya'nın Ukrayna sınırına yaptığı yığınak 2014'ten beri görülen en büyük yığınak
John Kirby

UKRAYNA-RUSYA SINIRINDAKİ GERGİNLİK

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart'ta mecliste yaptığı konuşmada, Rusya'nın tatbikat bahanesiyle Ukrayna sınırları yakınlarına asker sevkiyatı yaptığını belirtmişti.

Donbas bölgesindeki krizin çözümüne ilişkin Rusya, Ukrayna ve AGİT'ten oluşan Üçlü Temas Grubu, 27 Temmuz 2020'den itibaren kapsamlı ateşkes kararı almıştı.

Bölgede sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana süren çatışmalarda 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Pentagon: Rusya\'nın Ukrayna sınırına yaptığı yığınak 2014\'ten beri görülen en büyük yığınak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pentagon: Rusya'nın Ukrayna sınırına yaptığı yığınak 2014'ten beri görülen en büyük yığınak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • yurtsever: Putin dünyaya resmen göz dağı veriyor, topunuz gelin diyor adam 4 0 Yanıtla
  • kaos: Amerika karadenizde bir kaos yaratmanın peşinde ukrayna umrunda bile değil rusya ile de asla savaşmaz ama kaos çıkarmak yaptığı en iyi iş, yakında bir terörist grup ukrayna da ortaya çıkacaktır. 1 0 Yanıtla
  • Neco: Montröye gore Amerikanin bizden izin almasi ve kisitli gün ve tonajda savaş gemisi bulundurması Abd nin zoruna gidiyor. Kanal istanbul denilen ranta,katara ve Abd ye hizmet edecek ucube sozde projenin neleri riske edecegi goz onunde. Mesela nato semsiyesi altinda karadenizde bulgaristan,romanya,gurcistan ve ukrayna kiyilarina buyuk bir Abd deniz ussu kurmak istemezmi. Rusyanin kalbine giden en kisa yol. Bu durumda en riske girecek ulke Turkiye olmazmi. 1. Dunya harbi nedenlerinden biride alman goben,brauslau gemilerinin karadenize girip rus limanlarini bombalayip Osmanli bayrağı cekmeleri olmadımı. Tarih cahiller yuzunden tekerrur eder. Ders alinmadigindan. Karadeniz montroden bu yana hiçbir zaman bir savaş kaosu içine girmedi. 0 0 Yanıtla
  • Mert Meret: yapma ukrayna dikerler adamı 0 0 Yanıtla

Advertisement