Pınar Ve Seda’nın Laptop Sevinci - Son Dakika
Eğitim

Pınar Ve Seda’nın Laptop Sevinci

Pınar Ve Seda’nın Laptop Sevinci

Karatepe İlköğretim Okulu Öğrencileri Seda Ve Pınar Bilgisayarlarına Kavuşma Sevincini Köylerinde Yaşadı

27.12.2010 20:38  Güncelleme: 20:39

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ücretsiz dağıtılan 26 Bin 709 laptop kentin 243 köy ve 606 mahallesindeki öğrenim gören 6. sınıf öğrencilerine ulaştırıldı. Karatepe Köyü'nde zor şartlar altında okumaya çalışan Seda Yazıcı ve Pınar Özkan da ilk kez bir bilgisayara sahip olmanın mutluluğunu yaşadı.

En Uzak Köylere De Ulaştı

Büyükşehir Belediyesi Türkiye'de sadece Kocaeli'de uygulanan ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNPD) tarafından kabul gören 'Her çocuğa bir bilgisayar' Projesi kapsamında 2010 yılında 26 bin 709 öğrenciye ücretsiz diz üstü projesi dağıttı. Geçen sene de 26 bin 587 diz üstü bilgisayarın dağıtıldığı proje kapsamında kentin en ücra köylerindeki öğrencilere de diz üstü bilgisayarlar ulaştırıldı. Karatepe Köyü'nde eğitim gören Seda Yazıcı ve Pınar Özkan da hayalini kurduğu bilgisayarlara kavuştu.

Pınar'ın Mutluluğu

Kartepe İlçesi Karatepe İlköğretim Okulu'nda eğitim gören Pınar Özkan bilgisayara sahip olmanın sevincini annesi ile paylaştı. Yaklaşık bin nüfuslu ve şehir merkezine 1 saat mesafede olan köylerindeki evine bilgisayarı ile gelen Pınar'ı annesi Fatma Özkan karşıladı. 4 sene önce babasını kanserden kaybeden Pınar, annesine ne kadar mutlu ve heyecanlı olduğunu anlattı. Pınar zaman kaybetmeden laptopunu evinin bahçesinde deneyerek ödevlerini yapmaya başladı.

İyi Bir Meslek Sahibi Olsun

İlk kez kendisine ait bir dizüstü bilgisayar olduğunu ve artık ödevlerini onunla yapacağını söyleyen Pınar" Öğretmenlerimin verdiği ödevleri dışarıdaki internet kafelere gidip araştırıyordum. Şimdi evimde, bahçede ödevlerimi yapabileceğim" dedi. Anne Fatma Özkan ise kızının sevinci ile kendisinin de çok mutlu olduğunu ifade ederek" En küçük kızım Pınar. Onun okuyup iyi bir meslek sahibi olmasını istiyorum. Büyükşehir Belediyesi'nin hediye ettiği bilgisayar da bu isteğime yardımcı olacak. Kızımı sevindiren herkesten Allah Razı olsun" dedi.

En Mutlu Günüm

3 kardeşi, annesi ve pazarcılık yaparak ailenin geçimini sağlayan babası ile Karatepe Köyü'nde eğitimini sürdüren Seda Yazıcı da ilk kez laptopu ile evinin kapısından geçti. Heyecandan birkaç gündür uyuyamadığını söyleyen Seda," Hayatımın en mutlu günlerinden birisini yaşıyorum. Derslerimi bilgisayarım ile çalışacağım.

Boş zamanlarım da bilgisayar kullanarak geçirip ileri de iyi bir meslek sahibi olacağım. Bana bilgisayar hediye eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu görürsem ona sarılıp öpeceğim. Benim gibi bilgisayarı olmayan arkadaşlarıma bu hediye veren Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Eğitim Pınar Ve Seda’nın Laptop Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement