Pozitif Düşünce Platformu Bayan Başkanları Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Pozitif Düşünce Platformu Bayan Başkanları Ağırladı

Pozitif Düşünce Platformu Bayan Başkanları Ağırladı

Bayan başkanlar Iğdır'ın sorunlarını masaya yatırdı.

04.03.2013 08:35

Iğdır pozitif düşünce platformu bu ay Iğdır da bulunan sivil toplum kuruluş başkanı olan bayan ve Siyasi parti başkanı olanları ağırladı.

Sohbet bir lokantada yapılırken Iğdır'ın sorunları tartışıldı.

Moderatörlüğünü Yüksek okul öğretim görevlisi Sözer Akyıldırım'ın yaptığı sohbete Türk kadınlar Birliği Iğdır şube başkanı Sabiha Sever, Iğdır kadınlar derneği başkanı Zeynep Balamir, kadın der başkanı Leyla Topcu,Halkın yükselişi partisi il başkanı Gülay Aras, Yazar ve bankacı Neşe Sofuoğlu, dernek başkan yardımcıları Fatma Karadeniz, Elnere Uyanık ve platform üyeleri katıldılar.

Konuşmacılar Iğdır'da dernek başkanı olmanın zorluğunu bayan olmanın zorluğu üzerinde durarak artık kabuğunu kırıyor gerektiğinde dernek kuruyor hatta parti il başkanı bile kuruyor. İş hayatına atanıyor. Bu da Iğdırlı kadınların kendilerine duydukları özgüveni ifade ediyor denildi.

Yazar ve bankacı Neşe Sofuoğlu, "Asıl mesleğinin bankacılık olduğunu birden bire yeşil Iğdır da yazı yazmaya başladığını yazarlığın hoşuna gittiğine vurgu yaparak, Çok kitap okuyorum genelde bu kitapların tanıtımını yapıyor ve Iğdır'ın sorunlarını dile getirmeye de başladım. Iğdır'da oturmamam rağmen Iğdır'ın sıkıntılarını dile getiriyorum. Herhalde Iğdır da gazetelerde yazı yazan tek bayanım"dedi.

Türk kadınlar Birliği Iğdır şube başkanı Sabiha Sever'de "Yıllardır bu görevi yürütüyorum. Yıllarca öğretmenlik yaptım. Emekli olunca bu derneği yürütmeye başladım birçok proje yaptım Avrupa'ya gittik oradan misafirlerimiz geldi başarılı oldum Iğdır da kadınlarımızı eğittik onları her konuda bilgilendirdim çok mutluyum. İnsanlara faydalı olduğum için" dedi.

Iğdır pozitif düşünce platformu sözcüsü Dr. Mehmet Kum da, Iğdır'da bayanların bu şekilde aktif olması siyaset ve derneklerde yer alması köşe yazarlığı yapması güzel bir olaydır. Gönlümüz ister ki bu sayı artsın çevreye kalite gelsin herkes bilinçlensin"dedi.

Daha sonra sohbette katılımcılar Iğdır yöresine ait ev yemekleri yiyerek sohbet sonlandırıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pozitif Düşünce Platformu Bayan Başkanları Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement