Prof. Dr. Cengiz Yakıncı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Cengiz Yakıncı Açıklaması

Prof. Dr. Cengiz Yakıncı Açıklaması

İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Cengiz Yakıncı, 3 yıldır Malatya ve Üsküdar Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından düzenlenen ‘Okullar Sağlıkta Yarışıyor’ isimli sağlık yarışmasının Milli Eğitim Bakanlığı’nda tüm Türkiye’de yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.

15.02.2015 14:19

İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Cengiz Yakıncı, 3 yıldır Malatya ve Üsküdar Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından düzenlenen 'Okullar Sağlıkta Yarışıyor' isimli sağlık yarışmasının Milli Eğitim Bakanlığı'nda tüm Türkiye'de yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.

Bu yarışmaların sadece şu anda Malatya ve Üsküdar Milli Eğitim Müdürlüklerince yapıldığını belirten Prof.Dr. Cengiz Yakıncı, bu yarışmanın amacının ise sağlıktaki önemli bilgilerin öğrencilere yarışma yolu ile öğretilmesi olduğunu söyledi. Orta okul 1.sınıflar düzeyinde yapılan yarışmanın şimdiye kadar uygulanan yarışmalardan farklı olduğunu ifade eden Prof.Dr. Yakıncı "Bu yarışmalarda hayatta gerekli olan bilgiler öğretiliyor. Bir çocuk günde kaç kere dişini fırçalaması gerekiyor. Kaç dakika süre ile diş fırçası yapmalı ve ne kadar ara fırçasını ile değiştirmesi gerekiyor bunları öğreniyor" dedi.

Bu bilgileri yarışma şeklinde öğrencilere anlattıklarını ve bunun sonunda da hediyeler vererek yarışma heyecanı yaşattıklarını belirten Yakıncı, bu yarışmaların aslında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından koordine edilerek tüm ülke çapında yapılması gerektiğini ifade etti. Yakıncı, "Çünkü şöyle bir örnek vermek gerekiyorsa Türkiye'nin en büyük nehri neresidir diye sorsak ve cevabı da Fırat olsa bu bilginin çok fazla değeri yok açıkçası. Hayatta kullanılan bir bilgi değil. Ama elinizi kaç dakika yıkamalıyız, elinizin temiz olması için kaç dakika yıkamalıyız ve elinizi yıkarken nelere dikkat etmemiz gerekiyor dersek bu soru hayatın içindeki bir bilgi yani hayatın içinde ve değeri çok yüksek olan bilgileri. Biz de bu bilgilerin öğretilmesinde bir vesile oluyoruz. Bu bakımdan bu yarışmaların Türkiye çapında yaygınlaştırılması gerekiyor" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Cengiz Yakıncı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement