Proje Eğitimi İçin Akademisyenler Uaü'de Buluştu - Son Dakika
Yerel

Proje Eğitimi İçin Akademisyenler Uaü'de Buluştu

Proje Eğitimi İçin Akademisyenler Uaü\'de Buluştu

Türkiye genelinde 11 üniversiteden 40 öğretim üyesi ve araştırmacı, proje fikirleri geliştirme, Ar-Ge projeleri kazanma ve yürütme eğitimi almak üzere Uluslararası Antalya Üniversitesi’nde (UAÜ) üç günlük eğitim için bir araya geldi.

20.06.2014 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye genelinde 11 üniversiteden 40 öğretim üyesi ve araştırmacı, proje fikirleri geliştirme, Ar-Ge projeleri kazanma ve yürütme eğitimi almak üzere Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde (UAÜ) üç günlük eğitim için bir araya geldi.

UAU Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Camcı tarafından koordine edilen eğitim, ABD ve İngiltere'de öğretim üyesi olarak çalışan Doç. Dr. Murat Demirbaş (University at Buffalo, SUNY), Doç. Dr. Mesut Akdere (University of Wisconsin, Milwauke), Yrd. Doç. Dr. Umut Gürkan (Case Western Reserve University) ve Yrd. Doç. Dr. Fahri Karakaş da (East Anglia University, Londra) başarı hikayeleri ve eğitimleriyle destelediler.

Programın ilk gününde farklı düşünme ve Ar-Ge fikir geliştirmesi üzerinde durulurken; ikinci gününde proje başvurusu geliştirme teknikleri tartışıldı. TÜBİTAK örneğinden yola çıkılarak proje fonlayıcının beklentilerinin nasıl karşılanması gerektiği üzerinde aktiviteler yapıldı.

Eğitimin son gününde ise proje yönetim temelleri ve gereklilikleri konusunda çalışıldı. Program koordinatörü ve eğitmeni Doç. Dr. Fatih Camcı, TÜBİTAK tarafından desteklenen bu eğitimin çalışma alanından bağımsız olması sebebiyle diğer birçok örneklerden farklılık gösterdiğini belirtti.

Katılımcılar arasında mühendislik, turizm, tarım, işletme gibi birçok farklı alandan doçent, yardımcı doçent ve araştırma görevlisi yer aldı. Gerek farklı alanlardan katılım olması gerekse farklı seviyelerdeki akademisyenlerin bir araya gelerek grup çalışmaları yapmaları tüm katılımcılar tarafından yararlı bulundu.

Katılımcılardan Yrd. Doç. Dr. Seden Algür, programın kendisi için oldukça eğitici olduğunu ve akademik gelişimi için çok faydalı geçtiğini belirtirken, araştırma görevlisi Mehmet Kayakuş ise eğitimin akademik çalışmalarına fayda sağlayacağını ifade ederek, "Özellikle başarı hikayeleri oldukça motive edici oldu. Zorluklar karşısında yılmamamız gerektiğini anladım" dedi.

Doç. Camcı ise pozitif bir geri dönüşüm aldıklarını, alandan bağımsız olarak proje eğitimi kavramının Türkiye'de yeterince bilinmediğini ve bu eğitimi geliştirerek devam ettirmek istediklerini söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Proje Eğitimi İçin Akademisyenler Uaü'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement