Psikolog Cengiz Türkmen'den Evlendirme Programlarına Tepki - Son Dakika
Güncel

Psikolog Cengiz Türkmen'den Evlendirme Programlarına Tepki

Psikolog Cengiz Türkmen\'den Evlendirme Programlarına Tepki

Psikolog Cengiz Türkmen, ömür boyu sürmesi için çıkılan evlilik yolculuğunun TV kanallarında aranmasının yanlış olduğunu söyledi.

13.02.2014 17:34

Psikolog Cengiz Türkmen, ömür boyu sürmesi için çıkılan evlilik yolculuğunun TV kanallarında aranmasının yanlış olduğunu söyledi.

Denizli Belediyesi Kadın Meclisi, aylık olağan toplantısını Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gerçekleştirdi. Her ay farklı bir konuğun üyelerle buluşturulduğu aylık toplantının bu ayki konuğu Psikolog Cengiz Türkmen oldu. Psikolog Türkmen, özellikle evli çiftler ve sevgililer için 'sevgi' kavramının nasıl ele alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Sevginin evrensel bir duygu olduğuna dikkat çeken Türkmen, "Evlendikten sonra sevgi biter denir. Bu doğru değildir. Ancak aşk azalabilir. Sevgili olan bir çift akşam olunca farklı evlere gider. Fazla bir sorumluluk yoktur. Ancak evli olan çiftler akşam aynı eve gider ve evde sorumluluklar da vardır. Sevgi bu sorumluluğun paylaşılmasıyla devam eder. Sorumluluklar paylaşıldığı ölçüde sevgi de devam eder ve artar. Aşk ise sevgili olan çiftler için daha uygundur" dedi.

Psikolog Türkmen, ömür boyu sürmesi için çıkılan evlilik yolculuğunun TV kanallarında aranmasının yanlışlığına dikkat çekerek, "İnsanlar sevgiyi, aşkı, hayat arkadaşını TV kanallarında arar oldu. Evlenmek için TV kanallarına gidilmesi doğru bir yaklaşım değildir. Oraya evlilik adı altında her türlü farklı yaklaşımla gidilmesi ihtimali ve tehlikesi vardır. Bana, ömür boyu sürecek evliliğin TV kanallarında aranması saçma geliyor. 20 yaşında bir kızın, 25 yaşında bir erkeğin TV kanallarında ne aradığını gerçekten merak ediyorum. Düşünsenize ömür boyu sürecek bir yolculuğa 15 dakikalık TV'de tanışmayla çıkılması ne kadar mantıklıdır? TV kanalında bulunan eş, başka bir TV kanalında sizi yolda bırakır. Son dönemlerde TV'de, internet ortamında ve bilgisayar gibi sanal dünyalarda sanal aşk ve sanal sevgiler çıktı. Bu tehlikeye dikkat çekmek gerekir" dedi. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Psikolog Cengiz Türkmen'den Evlendirme Programlarına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement