Psoe'nin "Sol Biziz' Sloganıyla Düzenlediği 39. Kongresi Başladı - Son Dakika
Güncel

Psoe'nin "Sol Biziz' Sloganıyla Düzenlediği 39. Kongresi Başladı

Psoe\'nin "Sol Biziz\' Sloganıyla Düzenlediği 39. Kongresi Başladı

Ana muhalefet partisi İspanya Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) 39. kongresi başkent Madrid'de başladı.

17.06.2017 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ana muhalefet partisi İspanya Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) 39. kongresi başkent Madrid'de başladı. Uluslararası pek çok davetlinin katıldığı kongrenin açılışına birlik ve sol iddiası damgasını vurgu. Gündem maddeleri arasında kadın hakları, ekoloji mücadelesi ve Katalonya'nın bağımsızlık referandumu gibi konuların da yer aldığı kongre kapsamında delegeler, partinin yürütme kurulunu seçecek.

Sosyal demokrat PSOE bugün "Sol biziz" sloganıyla 39. kongresi için bir araya geldi. "Birlik" ve "sol" iddialarını damgasını vurduğu açılışta konuşan kongre başkanı Luis Tudanca PSOE'nin gelecek için hazır olduğunu söyledi. Tudanca şöyle devam etti: "Toplum değişti, PSOE de onunla birlikte değişti. (Topluma) Daha iyi hizmet etmek için şimdi tam zamanı."

"Sosyalizm ölmedi"

Eski başbakan Felipe González de hükümet ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC)  arasında imzalanan barış görüşmeleri kapsamında gözlemci olarak bulunduğu Kolombiya'dan bir video mesaj gönderdi. Partisinin bu tip bir etkinliğinde ilk kez olmayan González başarı dileklerinin ardından "İspanya'nın ve sosyal demokrat avrupanın bize ihtiyacı var" dedi.

Eski başbakan ve PSOE'nin eski genel sekreteri José Luis Rodríguez Zapatero de PSOE üyelerine atıfla "sosyalistlerin her zaman kazanma ve Moncloa'ya (Başbakanlık ofisinin bulunduğu semt) ulaşma isteği içinde olmaları gerektiğini" söyledi.

Portekiz Başbakanı Antonio Costa'nin mesajı ise Şili'den "sosyalizmin bir değeri olan" Salvador Allende'nin heykelinin yanından geldi. Başbakan Costa, iyi dileklerinin aradından "Avrupa'ya ve sosyalistlere dünya hiç ihtiyaç duymadığı kadar çok ihtiyaç duyuyor" diye konuştu.

Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grubu Başkanı Gianni Pitella da gönderdiği mesajda birlik vurgusu yaparak "Sosyalizm ölmemiş bir ideolojidir" ifadelerini kullandı.

8 bin kişilik kapanış

Gündem maddeleri arasında kadın hakları, ekoloji mücadelesi ve Katalonya'nın bağımsızlık referandumu gibi konuların da yer aldığı PSOE'nin kongresi kapsamında 1035 delege partinin yürütme kurulunu seçecek. 3 binden fazla kişinin katılımıyla başlayan kongre yarın da sürecek. Kongrenin kapanış etkinliği ilk kez parti üyelerine ve sempatizanlara da açık olacak. Etkinliğe 8 bin kişinin katılması bekleniyor. - Madrid

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Psoe'nin 'Sol Biziz' Sloganıyla Düzenlediği 39. Kongresi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement