Q'dan F'e Geçti, Dünya 7'incisi Oldu - Son Dakika
Yerel

Q'dan F'e Geçti, Dünya 7'incisi Oldu

Q\'dan F\'e Geçti, Dünya 7\'incisi Oldu

Aksaray'da meslek lisesi son sınıf öğrencisi, sonradan F klavye öğrenerek katıldığı '2014 Dünya İnternet Klavye Şampiyonası'nda 7'inci oldu.

30.05.2014 11:48  Güncelleme: 15:53

Aksaray Ticaret Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi  Muhammed Yıldız, Q klavyeden Türkçe F klavyeye geçerek öğretmeninin desteğiyle hazırlandığı "2014 Dünya İnternet Klavye Şampiyonası"nda, 7'inciliği elde etti.

Muhammed Yıldız (19), 10. sınıfta, Bilgisayarda Klavye Kullanımı dersi görmeye başladı. Bu derste Büro Yönetimi Alan Şefi Levent Olgun'un kendisiyle yakından ilgilenmesinden etkilenen Yıldız, öğretmeninin kendi üzerindeki çabalarını boş çıkarmamak için her gün saatlerce klavye çalıştı.

Muhammed, öğretmeninin teşvikiyle ilk kez, 2010 yılında, Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu'nun (INTERSTENO) düzenlediği "Dünya İnternet Klavye Şampiyonası"na katıldı, 123'üncü oldu. Muhammed Yıldız, bu yıl girdiği aynı şampiyonada ise  Türkiye'de 3'üncü, dünyada 7'iciliği elde etmeyi başardı. 

Bu dereceyi, Türkçe için özel olarak geliştirilen, okullarda da kullanımı özendirilen F klavye ile dakikada 502 vuruşla yapan Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçüklüğünden bu yana bilgisayarla iç içe olduğunu söyledi. Yıldız, bilgisayar kullanmaya Q klavye ile başladığını belirterek, "F klavyeye başladığımda çok tedirgindim. Yapamam diyordum, oldu. Günde aralıksız 4-5 saat çalıştığım oluyordu. Dersleri bile ihmal ettiğim oldu." dedi. - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Q'dan F'e Geçti, Dünya 7'incisi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement