Qualcomm, 2net Mobil'in Avrupa'daki Tanıtımını Gerçekleştirdi - Son Dakika
Güncel

Qualcomm, 2net Mobil'in Avrupa'daki Tanıtımını Gerçekleştirdi

Qualcomm Life, MEDICA 2013 medikal cihaz konferansında, bir 2net Platformu ağ geçidi olan 2net™ Mobil'i Avrupalı müşterileri için hizmete sunduğunu duyurdu.

22.11.2013 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Qualcomm, Hareket Halindeki Medikal Cihazlara Yönelik Güvenli Bağlanabilirlik Olanağı Sunan 2net Mobil'in Avrupa'daki Tanıtımını Gerçekleştirdi

Şirket, MEDICA 2013'te ilk 2net Mobil müşterisinin Quasarmed olduğunu açıkladı -

Qualcomm Incorporated bugün, yüzde yüz iştiraki olan Qualcomm Life, Inc.'in, 20 – 23 Kasım 2013 tarihleri arasında Almanya'nın Düsseldorf şehrinde gerçekleşen MEDICA 2013 medikal cihaz konferansında, bir 2net Platformu ağ geçidi olan 2net™ Mobil'i Avrupalı müşterileri için hizmete sunduğunu duyurdu. 2net Mobil, çeşitli cep telefonu ve tabletler üzerinde, çoklu medikal cihaz sensörlerinden klinik verilerin, tek bir birleştirilmiş veri akışında sorunsuz olarak bir araya toplanmasını ve bu verilerin güvenilir bulut temelli bir 2net Platformuna aktarımını sağlayan ilk çözümlerden biridir. İtalya'da sağlık hizmeti sağlayıcılarından olan Quasarmed, çözümlerinde 2net Mobil'den faydalanan Avrupalı ilk müşteri olacak. 2net Mobil Yazılım Geliştirme Kiti, tanıtımının yapılmasıyla birlikte, uygulamalarında 2net ile yönetilen hizmetleri pazarlamak isteyen geliştiricilerin hizmetine sunulmuş oldu.

2net Mobil, belirli Android akıllı telefonların, tabletlerin ve diğer veri kapasiteli cihazların 2net Merkezi'nin ağ geçidi özelliğini kullanmalarına imkan sağlamak için tasarlanmış bir yazılım modülüdür. Kasım 2012'de Avrupa'da piyasaya sürülen 2net Merkez, kablosuz medikal cihazlar için evde ya da ev dışında, makineden makineye bağlantı sağlayan bilgi yolu olarak hizmet ederken, kısa menzilli telsiz esnekliği, güvenlik, birlikte işlerlik ve sorunsuz veri transferi hizmetlerini de sunar. 2net Mobil, müşterilerinin hareket halindeyken değerlerini gözlemleyebilmeleri ve aktarabilmeleri için bu bağlanabilirliğin evin dışına çıkmasını sağlayacak. 2net Platformu, 2net Merkezi ve 2net Mobil Çekirdeği[1] uygulamaları Avrupa'da ayrı ayrı olarak Class I MDD (1. Sınıf Medikal Cihaz Verisi) ve CE işaretlerine sahiptir.

Qualcomm Life'ın Avrupa'daki ilk 2net Mobil müşterisi olan Quasarmed, çoklu medikal cihaz ve sensörleri bağlayan, akıllı telefon temelli, koruyucu ve rehber sağlık hizmetleri programını geliştirecek. Quasarmed'in amacı, klinik seviyesinde, kullanımı kolay, uygun fiyatlı uzaktan gözetleme hizmeti geliştirmek ve bu hizmeti doğrudan müşterilerine sunmaktır. Son zamanlarda hizmete sunduğu, kan basıncı ve hipertansiyon yönetimi odaklı koruyucu ve rehber sağlık hizmeti olan AmicoMED, kan basıncı ölçüm cihazlarını, müşterinin akıllı telefonu aracılığıyla sorunsuz bir şekilde Quasarmed'in Medikal Merkezi'ne bağlamak için 2net Mobil'den faydalanacak. Yılsonundan önce çözümünü İtalya'da piyasaya sürecek olan Quasarmed, hizmetlerini ritim bozukluğu, algılama ve stres denetimi gibi daha fazla alana yaymayı, hizmet kapsama alanını da Avrupa'nın büyük ülkelerinin tamamına genişletmeyi planlıyor.

Qualcomm Life'ın Avrupa İdari Müdürü Laurent Vandebrouck, "2net Mobil'in Avrupa'ya sunulması ile hedefimiz, uzaktan hasta denetiminde müşterilerimizin iş stratejilerini daha fazla desteklemektir" dedi. "Mobil telefon ve tabletlerdeki bağlanabilirliğe, aktarıma ve verilerin bir araya toplanmasına karşı açık yaklaşımıyla 2net Mobil, kullanıcıların her zaman ve her yerde sağlıklarını takip etme kapasitelerini geliştiriyor."

2net Mobil'in piyasaya sunulmasıyla Qualcomm Life Ekosistemi, Birleşik Krallık'ta kurduğu yeni işbirliği ile Avrupa'da genişlemeye devam ediyor.

Birleşik Krallık ve Avrupa çapında eSağlık ve mSağlık sağlayıcısı olan Docobo, doc@HOME Dijital Bakım çözümü aracılığıyla binlerce hastasının kronik hastalık yönetimini uzaktan gözlemliyor ve yönetiyor. Çözüm portföyünün bir parçası olarak Docobo, docoboWEB teknolojisini kullanan hastaların yaşamsal belirti verilerinin giriş ve güvenli aktarımından yararlanmalarını sağlayarak, 2net Merkezi ve Platformunun dahil edilmesiyle kapasitesini zenginleştirmeyi planlıyor. 2net sisteminin cihaz agnostik ve birlikte çalışabilir doğası, Docobo'nun işlem masraflarını düşürmesini ve Avrupa ihalelerinde açık tele-sağlık sistemlerine olan artan talebi karşılama yeteneğini arttırmasını sağlayacak.

Küresel olarak, münhasır olmayan ve açık Qualcomm Life Ekosistemi, Qualcomm Life'ın teknolojilerinden çeşitli seviyelerde faydalanan 300'den fazla medikal cihaz imalatçısı, uygulama geliştirici, sağlık hizmetleri şirketleri ve ödeyiciden oluşmaktadır. Qualcomm Life, MEDICA 15. Salon 15, 4. Stanttaki Kablosuz Sağlık Konferansı'nda, A&D Medical, AT&T, MedecinDirect, Nonin, S3 Group, EMN AG, DELTA, vitaphone health solutions, Cystelcom ve Zydacron tarafından geliştirilenler de dahil olmak üzere bu işbirliklerinin geniş bir yelpazesini sergileyecek. .

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Qualcomm, 2net Mobil'in Avrupa'daki Tanıtımını Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement