Ragaip Kandili... - Son Dakika
Yerel

Ragaip Kandili...

Beypazarı İlçe müftülüğü, vatandaşları Ragaip Kandili'nde "havai fişek, patlayıcı ve yanıcı" maddelerle kutlamaması konusunda uyardı.

21.05.2012 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beypazarı İlçe müftülüğü, vatandaşları Ragaip Kandili'nde "havai fişek, patlayıcı ve yanıcı" maddelerle kutlamaması konusunda uyardı.

Beypazarı İlçe Müftülüğü'nden yapılan açıklamada, ilçede Regaip Kandili kutlamalarının patlayıcılarla yapıldığı ve onlarca çocuğun yaralandığı, telafisi mümkün olmayan sonuçların meydana geldiği, yangınların çıktığı belirtilerek, bu tür patlayıcı ve yanıcı maddelerle kutlama yapmanın dini açıdan da sakıncalı ve yasak olduğu vurgulandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan, bu konuda görüş alındığı belirtilen açıklamada, Regaip Kandili gecesinde, sevinç gösterisi olarak, özel etkinlikler yapmanın dini açıdan örfümüzde yer aldığı kaydedildi.

Ancak, özellikle gece geç vakitlere kadar, mahallelerde sokak aralarında patlayıcı maddeler, havai fişekler kullanmanın halkın sağlığını tehdit etmesi sebebi ile dini açıdan uygun olmadığı görüşüne yer verilirken, ilçe müftülüğünün konuyu vaazlarda ve cami sohbetlerinde işlediği kaydedildi.

24 Mayıs'ı 25 Mayıs'a bağlayan gecenin üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili gecesi olduğu anımsatılan açıklamada, kandil gecesinde, ilçe genelinde patlayıcılarla üç ayların karşılanması, kutlaması adı altında atılan patlayıcıların, çocuklarda ve insanlarda telafisi mümkün olmayan yaralar bıraktığı düşüncesiyle, vatandaştan bu tür kutlamalarda bulunmamaları istendi.

Öte yandan, Regaip kandili gecesinin yaklaşması dolayısıyla, ilçeye getirilerek satılmaya çalışılan maytap, torpil, trakkal ve benzeri patlayıcıların ulu orta satılmasının önüne geçmek üzere ilçe genelinde denetim ve kontrollerin artırıldığı, aksine davrananlar hakkında gerekli yasal işlemin başlatılacağı bildirildi.

- ANKARA

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement