Reçetemiz Sağlık" Projesi - Son Dakika
Yerel

Reçetemiz Sağlık" Projesi

Edirne'de obeziteyle mücadele için hayata geçirilecek "Reçetemiz sağlık" projesinin protokolü imzalandı.

08.06.2015 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de obeziteyle mücadele için hayata geçirilecek "Reçetemiz sağlık" projesinin protokolü imzalandı.

Edirne Valiliği'ndeki protokol imza töreninde konuşan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, projenin ülke genelinde örnek olacağını söyledi.

Şahin, spor ve diyetisyenler eşliğinde obez teşhisi konmuş gönüllü 50 kişinin sağlıklı kilolarına dönmelerinin sağlanmasının amaçlandığını ifade ederek, "Pilates, yüzme, tenis gibi sporlar yaptırılarak ve diyetisyenler gözetiminde, kişilerin durumuna ve ihtiyacına göre, obez vatandaşlarımızı normal kilolarına döndürmek için geliştirilen bir projeyi uygulamaya başlıyoruz. Haftada 3 gün olmak üzere tespit edilecek 50 kişi, antrenörler eşliğinde spor yaparak normal kilolarına kavuşturulacak. Türkiye'ye örnek olacak çok güzel bir proje" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Şahin, İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, Halk Sağlığı Müdürü Bahattin İlter ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak protokolü imzaladı.

Proje kapsamında, 50 obez vatandaşın 6 ay boyunca uzman diyetisyen ve antrenörler eşliğinde normal kilolarına inmeleri için uğraş verilecek.

Edirne Valisi Şahin, daha önce de lokanta masalarındaki tuzlukların kaldırılması ve tek şeker kullanımı konusunda kararlar vermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Reçetemiz Sağlık' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement