Rengarenk Bir Ekoloji Festivali - Son Dakika
Güncel

Rengarenk Bir Ekoloji Festivali

Rengarenk Bir Ekoloji Festivali

EcoFest İstanbul, 3 gün boyunca pek çok renkli etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

08.06.2012 16:58  Güncelleme: 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şişli Belediyesi'nin evsahipliğinde Türkiye'de düzenlenen ilk geniş tabanlı, uluslararası ekoloji festivali olan ECOFEST İSTANBUL, 3 gün boyunca pek çok renkli etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

EcoFest İstanbul, çok yönlü zengin içeriği ve ekolojiyle ilişkili farklı disiplin ve sektörlerin katılımı ile KüçükÇiftlik Park'ta başladı. 8-9-10 Haziran tarihlerinde, 3 gün boyunca sürecek olan festivalin açılışı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından yapıldı.

Üretimden tasarıma, gıdadan enerjiye dek yaşamın her alanında çevre bilincini, doğa dostu ve sürdürülebilir yaşam kültürünü, ses getiren yaratıcı etkinlikler aracılığıyla geniş kitlelerle paylaşmaya yönelik uluslararası bir kültür, sanat ve sosyal sorumluluk projesi olan EcoFest İstanbul, Yurtiçi Kargo ana sponsorluğunda, Şişli Belediyesi'nin öncü desteği ve MEF Okulları, MEF International Schools ve Arıkanlı Organik'in katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

Katılımcı kuruluşların KüçükÇiftlik Park'ta stantlarla temsil edildiği, ekolojiyle ilişkili farklı disiplin ve sektörleri buluşturan EcoFest İstanbul, etkileyici tematik konserlerden 'açık mutfak' etkinliklerine, ekoloji temalı defileden çocuk atölyelerine, atıklarla üretilen sanat eserlerinden MindBody İstanbul yoga etkinliklerine ve enstalasyonlara dek pek çok şenlikli sosyal paylaşıma zemin oluşturuyor.

EcoFest İstanbul; Gitarcafe, MindBody İstanbul, Poddyum ve Yeşil Platform ile işbirliği içinde, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, İstanbul Bilgi Üniversitesi Çevre Merkezi ve ÇEKÜL gibi kurumların katkılarıyla hayata geçti.

Yaratıcı etkinlikler

Sebzelerden ürettikleri aletlerle müzik yapan ünlü Viyanalı grup 'The Vegetable Orchestra', ABD'li şef ve perküsyon ustası Adam Rudolph yönetiminde sahne alan 'Organic Orchestra', atık malzemelerle müzik aletleri yapan ve çalan İsrailli sanatçı Gil Bohadana, açılış konserini gerçekleştirecek olan Babazula, beden perküsyonu grubu KeKeÇa ve Gitarcafe sanatçıları, EcoFest İstanbul'un başlıca müzikal etkinliklerine imza atacaklar.

Resim, heykel ve enstalasyon alanlarında, atık kağıtlarla inşa edilecek olan sergi mekanı 'kağıt-kulübe', Yeşil Platform'un katkılarıyla gerçekleştirilecek 'ekolojik ev', peyzaj ve dikey bahçe çalışmaları öne çıkıyor.

Dünyaca ünlü 16 ustanın çok özel seanslar ve atölyeler sunacağı yoga ve pilates etkinlikleri ise EcoFest İstanbul kapsamında, 'MindBody İstanbul' tarafından gerçekleştiriliyor.

Mini ekolojik pazardan eko-defileye…

Ziyaretçilerin mini ekolojik pazardan taze organik gıda ürünlerini satın alabileceği, yeme-içme alanında sağlıklı ve doğal malzemelerle hazırlanan geniş bir lezzet yelpazesinin sunulacağı, usta şeflerin 'açık mutfak' ve tadım etkinlikleri düzenleyeceği EcoFest İstanbul, sağlıklı bir lezzetler şölenine ev sahipliği yapıyor. Otomotiv, enerji, tekstil, kozmetik, inşaat, mimari gibi ekolojiyle ilişkili pek çok disiplin ve sektörden firma ve temsilcilerin ürünlerini sergileyeceği ve atölyeler düzenleyeceği festivalde ayrıca ekoloji temalı bir defile ve eko-kozmetik etkinlikleri sergileniyor.

Genç nesillerin ekolojinin temel kavramlarıyla tanışmaları amacıyla düzenlenen çok sayıda renkli atölye çalışması ise çocuklara, gençlere ve ailelere hitap ediyor.

Yerel yönetim olarak EcoFest İstanbul'a evsahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Çevre Haftası'nı rengarenk bir ekolojik festivalle kutluyoruz. Festival boyunca tüm yurttaşlarımızı Türkiye'nin ilk ekolojik festivali olan EcoFest İstanbul'a bekliyoruz" dedi.

Şişli Belediyesinin desteği ile etkinlikten dolayı oluşan emisyonların hesaplanması ve karbon kredilerinin Carbon Clear Türkiye tarafından sağlanmasıyla EcoFest İstanbul, "karbon nötr" olarak gerçekleşiyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rengarenk Bir Ekoloji Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement