Rize Sağlık Müdürlüğü Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Rize Sağlık Müdürlüğü Çalışmaları

Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

09.01.2012 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Tepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl kent merkezinde Rize Devlet Hastanesi'nin faaliyete geçtiğini, Ardeşen ve Pazar ilçeleri arasında da Kaçkar Devlet Hastanesi'nin hizmete girdiğini belirtti.

Kaçkar Devlet Hastanesinde yakında yoğun bakım ünitesinin de hizmet vermeye başlayacağını, burada görev yapacak personelin eğitiminin sürdüğünü anlatan Tepe, yakın zamanda Rize'deki hastanelerde 90 yeni hemşirenin göreve başlayacağını kaydetti.

Hastanenin taşınmasının ardından Ardeşen toplum sağlığı merkezinde 112 acil çağrı istasyonu, diş ünitesi, acil polikliniği açıldığını, Pazar'da ise kısa süre sonra 112 acil çağrı istasyonunu açılacağını ifade eden Tepe, "Pazar toplum sağlığı merkezinde aile hekimliği, diş polikliniği, röntgen, laboratuvar hizmetleri gece saat 22.00'a kadar verilecek. Bununla ilgili çalışmamızın sonuna geldik. Yakın bir zamanda bu hizmetlerden faydalanılabilecek" dedi.

Geçen yıl Çamlıhemşin Toplum Sağlığı Merkezinin yeni hizmet binasına taşındığını, burada röntgen ve her türlü laboratuvar hizmetinin verildiğini kaydeden Tepe, şunları söyledi:

"Çayeli toplum sağlığı merkezinin inşaat çalışmaları devam ediyor. Kent merkezinde ağız ve diş sağlığı merkezi kurulması için çalışmalarımız sürüyor. Lipton firması ile yaptığımız protokol ile İl Sağlık Müdürlüğü bünyesine gezici kanser tarama aracı verilecek. Rize Devlet Hastanesinde yapılan ücretsiz kanser taraması hizmeti de devam ediyor. Yakın bir zamanda İslampaşa Mahallesi'nde il merkezinin ikinci 112 istasyonunu açacağız. Ayrıca bu yıl il genelindeki tüm sağlık evlerinin rehabilitasyonunu gerçekleştireceğiz. Hizmete devam eden tüm sağlık evleri gözden geçirilecek. Bunların bir kısmının çalışması tamamlandı. Geri kalan kısmını da bu yıl tamamlamayı planlıyoruz."

Tepe, evde sağlık hizmetlerinde 2 ambulansla hizmet verdiklerini belirterek,

"Hedefimizin 3 katına çıktı. Şu anda bin 800 kişiye evde sağlık hizmeti veriyoruz" diye konuştu.

- RİZE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rize Sağlık Müdürlüğü Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement