Rockwell Automation Ülke Direktörü , Sosyal Hayata Etkileri Çalıştayında Konuştu - Son Dakika
Güncel

Rockwell Automation Ülke Direktörü , Sosyal Hayata Etkileri Çalıştayında Konuştu

Rockwell Automation Ülke Direktörü , Sosyal Hayata Etkileri Çalıştayında Konuştu

Nişantaşı Üniversitesi'nde gerçekleşen Dijital Dönüşümün Sosyal Hayata Etkileri Çalıştayına konuk olan Rockwell Automation Türkiye Ülke Direktörü Cenk Ceylan, yakın gelecekte nesnelerin interneti sistemlerinin (IoT) üretimdeki değerinin çok büyük olacağına dikkat çekti.

20.06.2018 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

50 sene sonra mesleklerin değişeceğini belirten Ceylan, dijital dönüşümün faydalarından bahsetti.

Dijital Dönüşüm ve Yapay Zeka Çalıştaylar Serisi kapsamında düzenlenen Dijital Dönüşümün Sosyal Hayata Etkileri Çalıştayı Nişantaşı Üniversitesi'nde gerçekleşti. Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öztemel ile Rockwell Automation Türkiye Ülke Direktörü Cenk Ceylan'ın konuşmacı olarak yer aldığı çalıştayda Endüstri 4.0'dan yapay zekaya, dijital dönüşümden nesnelerin interneti (IoT) sistemlerine kadar pek çok konu konuşuldu.

Gelişen teknoloji ile birlikte meslek gruplarında da farklılığa gidileceğini vurgulayan Rockwell Automation Ülke Direktörü Cenk Ceylan; '' Enerjiye olan ihtiyaç gün geçtikçe artıyor. Enerji talebi ise fabrika kurarak karşılanmayacak. Üretim kapasitesinin çok daha verimli kullanılması için önümüzdeki süreçte nesnelerin interneti (IoT) sistemlerinin çok büyük katkısı olacak. Bugün dijital dönüşümün yöneticiler tarafından da desteklendiğini ve global yöneticilerin yüzde 87'sinin de bu dönüşümün gerekliliğine inandığını söyleyebiliriz'' dedi.Konuşmasında yeni mesleklerin ortaya çıkacağına değinen Ceylan; ''Endüstri 4.0 ile makineler bir ağa bağlanıyor. Bu ağ sayesinde veri analizi yapmak için anlık veri toplanıyor. Makineler akıllı veri kaynağı olarak kullanılıyor. Kapasite, kullanım analizinin anlık olarak yapıldığı üretim tesislerinde verimlilik üst seviyelere çıkıyor. Dijital dönüşümle birlikte önümüzdeki 50 yılın mesleklerinde de farklı dönüşümler olacak. Dijitalleşme ile birlikte siber psikolog, veri çöpçüsü gibi yeni meslekler ortaya çıkacak'' dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rockwell Automation Ülke Direktörü , Sosyal Hayata Etkileri Çalıştayında Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement