Roma'nın Çeşmeleri Birer Birer Kapanıyor - Son Dakika
Dünya

Roma'nın Çeşmeleri Birer Birer Kapanıyor

Roma\'nın Çeşmeleri Birer Birer Kapanıyor

İtalya genelinde yaz mevsiminin aşırı sıcak geçmesi hayatı olumsuz etkilerken, ülkede bahar aylarında beklenen yağışların bir türlü gelmemesi ve su kaynaklarının azalması nedeniyle tasarrufa gidildi.

26.07.2017 00:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya genelinde yaz mevsiminin aşırı sıcak geçmesi hayatı olumsuz etkilerken, ülkede bahar aylarında beklenen yağışların bir türlü gelmemesi ve su kaynaklarının azalması nedeniyle tasarrufa gidildi.

Kuraklık nedeniyle alınan önlemler kapsamında başkent Roma ve Katolik dünyasının merkezi Vatikan'da bulunan fıskiyelerdeki sular bile kesildi.

Aziz Petrus Bazilikası'nın avlusundaki iki Barok mimarisi eseri dahil Roma genelindeki tarihi çeşme ve süs havuzlarının büyük bir kısmında sular bir süre akmayacak.

# Vatican turns off its fountains due to #drought pontifex #pope #PopeFrancis #climatechange https://t.co/E7DHV5X53s— Ansa English News (ansa_english) July 25, 2017

Vatikan'da bulunan NBC muhabiri, Claudio lavanga burada gördüklerini aktardı:

"Sıradan bir yaz günü. Yüzlerce kişi Aziz Petrus Bazilikası'na girmek için kuyrukta beklerken diğerleri de hayranlıkla mimari güzelliği izliyor. Ancak yakından bakacak olursanız burada eksik bir şey var; meydanda bulunan Barok çeşmelerindeki su. Vatikan rekor seviyede kuraklık çeken komşu Roma ile dayanışma gösterisinde bulunmak için suları kesti"

İtalya'da haftalardır devam eden kavurucu sıcaklar ve kuraklığın ağır bedelini kuşkusuz doğa ödüyor.

Öyle ki ülke genelinde tarım arazilerinin yüzde altmışı kuraklığa teslim olurken bazı bölgelerde acil bir durum ilan edildi.

Zeytinlikler, domates ve şaraplık üzümler.. Kuraklık hepsini de etkilendi..

Bir yandan da mevcut su stoku hızla tükeniyor.

Başkentin su rezervleri o kadar azaldı ki yetkililer, günlük 8 saatlik su kesintisi uygulamasının bile gündeme getirilebileceğini belirtiyor.

Vatandaşlarsa ciddi su kaybına neden olan kentin eskimiş su şebekesini yenilemeyen yerel yöneticilerden oldukça şikayetçi.

Claudio lavanga'ya kulak veriyoruz:

"Su, binlerce yıldır Roma yaşamının en önemli unsurlarından biri. Bugün bile şehir geneline dağılmış yüzlerce tarihi çeşmeden özgürce akıyor. Ancak etkililer her gün bu çeşmelerden 30'unu kapatıyor. Bir yandan da sorunun gerçek çözümünü bekliyorlar. Yağmur"

Auteur:

Tags:Gepost: 25 juli 2017

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Roma'nın Çeşmeleri Birer Birer Kapanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement