Rus Heykeltıraştan Dostluk Mesajı - Son Dakika
Güncel

Rus Heykeltıraştan Dostluk Mesajı

Rus Heykeltıraştan Dostluk Mesajı

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen 12'nci Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu'nun kapanışında konuşan Rus heykeltıraş Yury Tkachenko, "Rusya ve Türkiye kardeş ve komşudur.

04.12.2015 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen 12'nci Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu'nun kapanışında konuşan Rus heykeltıraş Yury Tkachenko, "Rusya ve Türkiye kardeş ve komşudur. Bazen 3'üncü ülkeler de kararlarımızı etkileyebiliyor. Ben bu son olayda bunu görüyorum" dedi.

Alanya Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen 12'nci Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu sona erdi. Alanya Belediyesi'nin yanındaki alanda 3 Kasım'da 6 ülkeden 10 heykeltıraşın katılımıyla başlayan festivalin kapanış törenine, Alanya Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Yalçın Karayağız, kamu kurum amirleri, STK ve siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar, yerleşik yabancılar ve çok sayıda davetli katıldı. Sempozyuma Türkiye, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Sırbistan, İngiltere ve Polonya'dan katılan 10 heykeltıraş, Selçuklu, mitoloji ve tarihi öğeleri kullanarak yaklaşık 1 ayda 10 heykel yaptı. Programda heykeltıraşlar ile workshop çalışmasına katılan 20 öğrenciye katılım belgesi ve hediyeler verildi.

Prof. Dr. Yalçın Karayağız, sempozyumun 12 yıldır belediye ve üniversite işbirliğiyle kesintisiz sürdürüldüğünü söyledi. Rektör Karayağız, "Bu bir istisnadır. Olağanüstü bir şeydir. Bir etkinlik iki kurumun işbirliğiyle 12 yıldır devam ettiriliyor. Bizim kurumumuzun bir önceliği vardır, evvela Alanya, sonra başka yerler. Bu sempozyum bizim kurumumuz için hem özel hem de gelenekseldir. Hem olağanüstü eserler kazandırılıyor hem de uluslararası sanatçıları burada buluşturuyoruz" dedi.

DOSTLUK MESAJI

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise sanatçıların Türk kültüründen, Alanya kültüründen ve tarihinden yola çıkarak yaptıkları heykellerin ilçenin cadde ve sokaklarına yerleştirileceğini söyledi. Rusya ile yaşanan krize rağmen sempozyumda 2 Rus heykeltıraşın da yer aldığını hatırlatan Başkan Yücel, "Bölgemizde yaşayan yerleşik yabancılar arasında en çok Ruslar var. Hiçbir zaman onlarla sorunumuz olmadı. Onlar bizim misafirimiz. Bu organizasyonların iki millet arasındaki diyalogu güçlendireceğine inanıyorum" dedi.

'KATILMAKTAN MUTLUYUM'

Sempozyum sonrası gazetecilere konuşan Rus Yury Tkachenko da sempozyuma katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. İnsan olmak isteyen mitolojik bir hayvanın heykelini yaptığını belirten Rus heykeltıraş Tkachenko, "Eserimde kendini ifade etme savaşını yansıtmaya çalıştım. İnsan olmak için mücadele veren bir hayvanı şekillendirdim. Hikayesinde de özgürlük ve kendini anlatabilme mücadelesi var" diye konuştu.

'RUSYA VE TÜRKİYE KARDEŞTİR'

Rusya ve Türkiye arasındaki krize de değinen Yury Tkachenko, şöyle konuştu:

"Hem Rusya hem de Türkiye'nin bu mücadeleden vazgeçmesi lazım. Çünkü iki ülkedeki insanlar birbirleriyle yaşamak, sevmek ve çocuklarını büyütmek istiyor. İki ülke arasında yapıcı olmayan mücadelenin kimseye faydası olmayacak. Kararların dostlukla verilmesi lazım. Savaşla hiçbir şey çözülmez. Rusya ve Türkiye kardeş ve komşudur. Bir de bizim arkamızda kocaman bir dünya var. Bazen sadece biz karar vermiyoruz. Bazen 3'üncü ülkeler de kararlarımızı etkileyebiliyor. Ben bu son olayda bunu görüyorum." - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rus Heykeltıraştan Dostluk Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement