Saba Tümer'in Kahkahaları Kötü Ruhlar İçin - Son Dakika
Güncel

Saba Tümer'in Kahkahaları Kötü Ruhlar İçin

Saba Tümer'in kahkahaları kötü ruhlar için Ünlü isim Edirne'de halay çektiEDİRNE - Ünlü isim Saba Tümer, Edirne'de Kukerfest'te (Maske) kötü ruhlardan kahkaha atarak ve halay çekerek arındı.

17.02.2018 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saba Tümer'in kahkahaları kötü ruhlar için

Ünlü isim Edirne'de halay çekti

EDİRNE - Ünlü isim Saba Tümer, Edirne'de Kukerfest'te (Maske) kötü ruhlardan kahkaha atarak ve halay çekerek arındı.

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı 'Yambol ve Edirne- Tunca'nın iki şehri' isimli proje kapsamında Yambol'un ünlü Kukerlandia Festivali Edirne'de düzenlendi. Binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan Kukerlandia geleneği, Yambol'un Kuker Topluluğu tarafından el yapımı maskeler ile Edirne'de Saraçlar Caddesi'nde bir gösteri sergiledi.

Gösteriye katılan Saba Tümer, gösteri karakterleriyle halay çekti. Halay sonrası gazetecilere açıklama yapan Tümer, Kukerlandia gösterisini il defa izlediğini belirterek, "Hayatımda ilk defa gördüm. Ne olduğunu da anlayamadım. Çok güzeldi, çok ilginçti. Baharı karşılamak. Bütün hastalıkların, bütün negatif enerjilerin dışarı çıkması. Onlarla halay bile çektim" dedi.

Tümer, yakında kitabının çıkacağını da belirterek, kitap için ekranlara ara verdiğini söyledi.

Belirli bir diyetinin olmadığı kaydeden Tümer, yediklerine ve içtiklerine dikkat ettiğini ve yürüyüş yaptığını ifade etti.

Kukerfest'te, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yaptığı konuşmada iki ülke arasında dostluk mesajları verdi.

Öte yandan, Kuker oyunları geleneği Antik çağlara Trakların Dionysus tanrısı şenliklerine uzandığı ve günümüzde de bölge halkı tarafından yaşatıldığı biliniyor. Maskeli ve renkli kıyafetli gruplar köy ve kasabalarının sokaklarını ve evlerin avlularını dolaşarak baharın yaklaştığı günlerde bağıra çağıra ve gürültü yaparak kıştan kalan kötü ruhları, hastalıkları, kötülükleri ve soğuk havayı uzaklaştırmak ve diğer yandan sağlık ve bereket için sürüm, ekim ve hasat gibi sembolik hareketler yapıyorlar.

Saba Tümer\'in Kahkahaları Kötü Ruhlar İçin
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Saba Tümer'in Kahkahaları Kötü Ruhlar İçin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement