Sabuncubeli Tünelleri İnşaatı Hızlı Bir Şekilde Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Sabuncubeli Tünelleri İnşaatı Hızlı Bir Şekilde Devam Ediyor

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Sabuncubeli Tünellerinde incelemelerde bulunmak üzere, Tünellerin İzmir ve Manisa yönlerinden başlangıç noktalarına gitti.

21.02.2014 14:18

…İzmir ile Manisa illerini birbirine bağlayan en kestirme güzergâh

…güvenli ve konforlu seyahat imkânı sağlanacak

Vali Toprak'a, Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ve yüklenici firma yetkilileri eşlik etti.

Bölge Müdürü Uraloğlu proje ile ilgili olarak"Sabuncubeli Tüneli Projesi İzmir-Manisa Karayolu üzerinde bulunan Beşyol Köy yolu ayrımından 500 metre sonra ve bu yolun 9,4 km'sinde başlamaktadır. Sabuncubeli Tüneli'nin, 4.070 metre çift tüp tünel, 2.410 metre bağlantı yolu olmak üzere toplam 6.480 metre uzunluğunda 2x2 şeritli olarak yapımına devam edilmektedir. Bugün itibariyle yüz elli kişilik bir ekiple günde bir buçuk metre mesafe kat edebiliyoruz. Son üç ayda ortalama seksen doksan metre ilerleme oldu. Tünelin İzmir tarafında her iki tüpte de 700 metre mesafe kat edilmiştir" dedi.

Projede gelinen son nokta ile ilgili memnuniyetini dile getiren Vali Toprak, "Manisa tarafından tünele giriş bağlantı yolları tamamlanmıştı. Çalışmalar bu doğrultuda devam ederse proje sözleşmesine uygun bir şekilde bitecektir. Zamanlama konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. Proje bittikten sonra İzmir ile Manisa illerini birbirine bağlayan en kestirme güzergâh olan Sabuncubeli geçidi, tünel ile geçilerek, yüksek standartlı bir yol haline gelecektir. Projenin tamamlanması ile mevcut yoldaki yüksek eğim ve küçük kurplar iyileştirilerek, yol kullanıcılarına güvenli ve konforlu seyahat imkânı sağlanacaktır.

Bunlardan daha da önemlisi trafik kazalarının en aza indirilmesidir. Tüm yapılan bu yatırımlar, trafik kazalarından canı yanan hiçbir vatandaşımızdan daha değerli değildir. O yüzden ben Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımıza projeye verdikleri desteklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sabuncubeli Tünelleri İnşaatı Hızlı Bir Şekilde Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement