Safranbolu'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Safranbolu'dan Kısa Kısa

Safranbolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimde fiyat listesi olmayan 8 işletme hakkında tutanak tutuldu.

25.10.2018 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Safranbolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimde fiyat listesi olmayan 8 işletme hakkında tutanak tutuldu.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin denetimlerinin devam ettiğini söyledi.

Tüketicileri korumaya yönelik tedbirlerin alınması için ilçe genelinde bulunan gıda işletmelerinde ürünlerin fiyat listelerinin kontrollerinin titizlikle yapıldığını ifade eden Ürkmezer, "Vatandaşımızın daha güvenli, kaliteli hizmet alması, halk sağlığı ve güvenliği için denetimlere büyük bir titizlikle devam ediyoruz. Tüm işletmelerde incelemelerde bulunan zabıta ekiplerimiz, yasal mevzuata aykırı satış yapanlara çeşitli uyarılarda bulunuyor." diye konuştu.

Baca denetimi

Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Tarihi Çarşı'da bulunan otel, konak ve iş yerlerinde baca denetimi yapıldığı bildirildi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmezer, yaptığı yazılı açıklamada, ekiplerin özellikle baca temizliği ve elektrik aksamlarının günün şartlarına uygun olup olmadığını incelediğini belirtti.

Boş olan konakların tespit edilerek baca kontrollerinin yapıldığını aktaran Ürkmezer, şunları kaydetti:

"Türk kentsel tarihinin bozulmamış bir örneği olan Safranbolu, geleneksel şehir dokusu, ahşap yığma evleri ve anıtsal yapılarıyla bütünü sit ilan edilmiş ender kentlerden birisi, dolayısıyla ahşap evlerin yangından korunmasını amaçladığımız denetimlerimiz aralıksız devam edecek. Doğalgazlı bacaların yılda en az bir, fuel oil-mazot ve katı yakıtlı bacaların yılda en az 2 defa temizlenmesi gerekmektedir. Otel, pansiyon, lokanta gibi iş yeri bacalarının düzenli aralıklarla uzman ve yetkili ekiplerce sık sık temizlenmesi can ve mal güvenliği açısından elzemdir. Kombi bacası, merkezi sistem bacaları, şofben bacası, mutfak havalandırması, doğalgaz sobası, şömine ve barbekü bacalarının yılda bir sefer temizletilmesi can güvenliği için gereklidir."

"Hoş Geldin Bebek" Projesi

Safranbolu Belediyesi tarafından başlatılan "Hoş Geldin Bebek" Projesi kapsamında Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, yeni bebekleri olan aileleri ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Bostanbükü, Cemal Caymaz ve Esentepe mahallelerinde ikamet eden Emine Murat Altundal, Hafize Orhan Gündüz, ve Büşra Gümüş ailelerinin ziyaret edildiği kaydedildi.

Ziyarette ailelere bebek seti, Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı armağan edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Safranbolu'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement