Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas Açıklaması

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Çorum'a kurulacak 650 yataklı hastanenin ihalesinin 1-2 hafta içerisinde yapılacağını bildirdi.

23.02.2013 15:14

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Çorum'a kurulacak 650 yataklı hastanenin ihalesinin 1-2 hafta içerisinde yapılacağını bildirdi.

Kafkas, yazılı açıklamasında, Çorum'da sağlık alanında yapılan çalışmalar ve yeni yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kadrosunun her geçen gün güçlendiğini, hastaneye her gün yeni öğretim görevlileri, profesörler ve doçentler atandığını ifade eden Kafkas, hastanede artık açık kalp ameliyatlarının ve anjiyonun rahatlıkla yapılabildiğine dikkati çekti.

Yeni hastane binası için de projenin tamamlanmak üzere olduğunu ve 1-2 hafta içerisinde ihaleye çıkartacaklarını belirten Kafkas, "Yeni hastane binası son derece modern ve geniş kapasiteli olacak. 650 yataklı olarak planlanıyor ama istenildiğinde 1000 yatak kapasitesine dahi çıkartılabilecek. İhaleye ön yeterlilikle çıkacağız. Eleme bandımız olacak. Çünkü çok büyük bir yatırım söz konusu. Çorum'a modern, haysiyetli bir hastane kazandıracağız" ifadelerini kullandı.

Osmancık, İskilip ve Alaca devlet hastanelerinin de bu yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılacağını bildiren Kafkas, şöyle devam etti:

"Alaca Devlet Hastanesi bitmek üzere. Osmancık Devlet Hastanesi ise Eylül-Ekim aylarına kadar tamamlanacak. Aynı şekilde İskilip Devlet Hastanesi de bu sene açılmış olacak. Yeni yatırımlar tamamlandıktan sonra Çorum genelinde sağlıkta hizmet kalitesi artacak."

-"Yeni ambulanslar hizmetlere güç katacak"-

Sağlık Bakanlığı'nca illere dağıtılan 484 ambulanstan 6 tanesinin Çorum'a gönderildiğini hatırlatan Kafkas, ambulanslar içinde sayısı çok az olan obez ambulansı ve aynı anda 4 hastayı birden taşıyabilecek bir çoklu ambulansın da bulunduğunu belirtti.

Kafkas, yeni ambulansların Çorum'daki acil müdahale ekiplerine teslim edildiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Obez ambulansı ve çoklu ambulans Çorum'da bir ilk durumunda. Daha önce imkanlar kısıtlıydı ve tek tip ambulanslar vardı. Şimdi ise ambulans uçak, ambulans helikopter, çoklu ambulanslar, obez ambulansları ve motosiklet ambulanslar var. Bu durum ülkemizin sağlık alanında nerelere geldiğinin bir göstergesidir. Bu yıl 23 bin insanımıza acil müdahalede bulunuldu. Bunların hepsi ücret talep edilmeden yapılıyor. Yeni ambulanslar hizmetlere güç katacak. Çorum için yeni ambulanslar hayırlı olsun."

Muhabir: Gazi Nogay

Yayıncı: Orhan Topal - ÇORUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement