Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Doktor Sıkıntısı Var - Son Dakika
Politika

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Doktor Sıkıntısı Var

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Doktor Sıkıntısı Var

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sağlık çalışanlarımıza sahip çıkalım, onlara şiddet uygulamaya tavrı önce biz koyalım."

17.05.2013 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sağlık çalışanlarımıza sahip çıkalım, onlara şiddet uygulamaya tavrı önce biz koyalım. Onları üzersek bir adım geri gider ve bunun bedelini milletçe öderiz" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, hastane açılışını yapmak üzere geldiği Şebinkarahisar'da Vali Dursun Ali Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kacır, Baha Öğütken, Giresun Milletvekili Adem Tatlı, ilçe kaymakamı Avni Oral ve kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Kaymakamlıkta davul-zurna ile karşılanan Müezzinoğlu, ardından da Fatih Camisi'nde namaz kıldı. Vatandaşlarla sohbet eden Bakan Müezzinoğlu, belediyenin yaptırdığı Kültür ve İş Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. AK Parti ilçe başkanlığını ziyaret eden Müezzinoğlu, daha sonra da Şebinkarahisar Devlet Hastanesi'nin açılış törenine katıldı. Bakan Müzezinoğlu, vatandaşların alkışlarla karşılayarak doktor istemesi üzerine, "Doktor bulmak hastane yapmaktan daha zor" diye karşılık verdi. Engelli bir vatandaşın yine doktor isteğini de, "Dua et" diyerek yanıtladı.

MÜZEZZİNOĞLU: HEKİM SIKINTISI ÇEKİYORUZ

Bakan Müezzinoğlu yaptığı konuşmada,hizmeti üst seviyelere taşıyınca bazı sıkıntılarla karşılaştıklarını ifade ederek şunları söyledi:

" Türkiye'nin vizyonunu geleceğe ait planlayamayan zihniyetlerin sıkıntısını çekmeye başladık. Çünkü 1990'lı yıllardan 2008 yılına kadar 'Türkiye'de hekim fazlası var' dediler. Ne yazık ki biz tıp fakültelerini, öğrenci kontenjanlarını, kadrolarını artırmadık. O yüzden de bugün hekim sıkıntısı çekiyoruz, uzman doktor sıkıntısı çekiyoruz. 2008 yılından bu yana yani 5 yıldır Tıp Fakülteleri'ne önce 2 bin 500 öğrenci fazla aldık. Fazla öğrenci almaya da devam ediyoruz. Uzman hekim taleplerini önümüzdeki 2- 3 yılda karşılamakta zorlanacağımızı bilmenizi isterim. Çünkü hekimimiz yok. Bir yeri bozarak bir yeri düzeltmek gibi bir yanlışlığı da yapmamamız lazım. Binaları yapmak içine teknoloji getirmek Türkiye'nin sorunu değil. Bunları akşamdan sabaha çözüyoruz ama, yetişmiş uzman yarın buluyorum dediğimizde bugün 10 yıldan önce uzman hekimi bulamıyoruz."

'SAĞLIKÇILARA SAHİP ÇIKALIM'

Hemşirelere, hekimlere, sağlık çalışanlarına sahip çıkılmasını isteyen Bakan Müezzinoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onlara şiddet uygulamaya tavrı önce biz koyalım. Çünkü canımız ciğerimizi, kendimizi evladımızı, eşimizi, annemizi, en yakınımızı en acil durumda teslim edeceğimiz hekimimizdir, bir hemşiremizdir, ebemizdir. Onu bu anlamda rahatsız edersek, onu bu anlamda üzersek veya ona bu millete hiç yakışmayan bir şiddet muamelesinde, bir kötü söz muamelesinde bulunursak, bu hekimleri de, hemşireleri de, sağlık çalışanlarını da bir adım geride durmaya iter, bunun bedelini de milletçe öderiz."

'MAŞALLAH, SANA ÖDÜL LAZIM'

Açılışın ardından hastaneyi gezen Bakan Müezzinoğlu, yatan bir hastayla sohbet etti. Müeezzinoğlu, kendisinden uzman doktor isteyen hastaya, "En zor şeyi istiyorsun" yanıını verdi. Daha sonra kaç çocuğu olduğunu soran Bakan Müezzinoğlu, aldığı 'beş çocuk' yanıtına da, "Maşallah, sana ödül lazım. Allah bahtlarını açık, ömürlerini uzun etsin, doktor işini de çözeceğiz inşallah" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, hastane çıkışında yanına yaklaşan bir hemşirenin İstanbul'a tayin isteğini de, "Tayin yok" diyerek reddetti.

Bakan Müezzinoğlu daha sonra Erzincan'a hareket etti. - Giresun

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Doktor Sıkıntısı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement