Sanatçı Su Yücel'in resimleri İstanbul'da sergilenecek - Son Dakika
Güncel

Sanatçı Su Yücel'in resimleri İstanbul'da sergilenecek

Sanatçı Su Yücel\'in resimleri İstanbul\'da sergilenecek

Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel'in torunu ve şair Can Yücel'in kızı Su Yücel'in resimleri, "Yakalanan Zaman" sergisinde sanatseverlerle buluşacak.

03.04.2023 16:38  Güncelleme: 16:42

Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel'in torunu ve şair Can Yücel'in kızı Su Yücel'in resimleri, "Yakalanan Zaman" sergisinde sanatseverlerle buluşacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, sergi 8 Nisan'da Beyoğlu'ndaki Galeri Diani'de açılacak.

Yaşam, zaman ve mekan öğelerinin tek bir tabloda toplandığı eserler, 29 Nisan'a kadar görülebilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yücel, "Zamanın kokusunu, gürültüsünü, renklerini, dokusunu takip ettim. Zamanı kaybetmeden kaydettim." ifadelerini kullandı.

Eserlerinde farklı disiplinleri bir arada ortak paydada birleştirdiğini kaydeden Yücel, "Yeteneğim, keyfim ve heyecanım daha çok renge doğru. Çünkü renk beni coşturan bir şey. Renksiz göremiyorum hayatı." değerlendirmesinde bulundu.

Londra'da doğan Yücel, 1974'te henüz ortaokuldayken yaptığı "Tarlada Öğle Yemeği" adlı ilk çalışmasıyla "Posta Pulu Desen Yarışması"nda birincilik ödülü aldı.

İlk kişisel sergisini 1984'te Galata Sanat Galerisi'nde açan sanatçı, 1987'de Ümit Elçi'nin yönettiği "Bir Avuç Gökyüzü" ve 1988'de Süreyya Duru'nun yönettiği "Ada" filmlerinin sanat yönetmenliğini yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sanatçı Su Yücel'in resimleri İstanbul'da sergilenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement