Sanko Sanat Galerisi 2. Ressamlar Buluşması Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Sanko Sanat Galerisi 2. Ressamlar Buluşması Sürüyor

Sanko Sanat Galerisi 2. Ressamlar Buluşması Sürüyor

Ressam Prof.Dr.Ali Candaş, Sanko'nun destekleriyle gerçekleştirilen "Sanko Sanat Galerisi 2.Uluslararası Ressamlar Buluşması" etkinliğinin, sanatın topluma biraz daha yakınlaşmasını sağlamak açısından yararlı bir çalışma olduğunu söyledi.

15.05.2013 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ressam Prof. Dr. Ali Candaş, Sanko'nun destekleriyle gerçekleştirilen "Sanko Sanat Galerisi 2. Uluslararası Ressamlar Buluşması" etkinliğinin, sanatın topluma biraz daha yakınlaşmasını sağlamak açısından yararlı bir çalışma olduğunu söyledi.

Türkiye ile Mısır, İspanya, Filipin, İtalya, Fransa, Filistin, Gürcistan ve Polonya'dan gelen 23 sanatçının katımıyla gerçekleştirilen "Sanko Sanat Galerisi 2. Uluslararası Ressamlar Buluşması" Gaziantep'te devam ediyor.

Etkinliğe katılan ressamlardan Prof. Dr. Ali Candaş, çalıştayı çok olumlu bulduğunu ifade ederek, bu sayede sanat anlayışlarını bölge insanlarıyla paylaşma fırsata bulduklar ını ve değişik yörelerden gelen sanatçılarla yeni dostluklar kurduklarını belirtti.

"Bu tür çalıştaylar çok yararlı. Benim için esas yararlı olduğu tarafı ise insanlarımızın özellikle sokaktaki vatandaşlarımızın sanat konusundaki açlığını gidermek açısından çok yararlı bir çalışma" diyen Prof. Dr. Candaş, merak eden insanların sorguladıklarını, yanıt aldıklarını ve aldıkları yanıtlarla az da olsa sanat hakkında bilgi sahibi oluklarını kaydetti.

Çalıştaya katılan 23 sanatçının kendine özgü tarzı olduğuna işaret eden Candaş, "Sanatın anlamı bu. Herkes kendine özgü bir sistem oluşturuyor. Yoksa doğadaki objeleri birebir kopya etmek gibi bir algı içinde değiliz" sözleriyle sanatın zenginliğine dikkati çekti.

Sanata verilen desteğin önemine vurgu yapan Candaş, Gaziantep'in Anadolu şehirleri içinde sanat çıtası daha yüksek bir il olduğunu, ama bunu yeterli görmediğini bildirdi. Bu tür etkinliğin diğer illerde de yapıldığını, ressam arkadaşlarıyla birlikte bunlara destek vermek adına katıldıklarını vurgulayan Candaş, şunları dile getirdi:

"Hükümet 1939'larda ressamları Anadolu'ya gönderiyordu. Sonra bu devam etmedi. Şu anda bizim misyonumuz ona paralel devam ediyor. Aynı anlayışta, ama şimdi bunu bazı kuruluşların desteklemesiyle yapıyoruz.

Bu tür etkinliklere biz kar amaçlı olmamak kaydıyla destek veriyoruz. Yararlı olmaya çalışıyoruz. Bunda da amacımız sanatın topluma biraz daha yaygın hale getirilmesi oluyor."

2. Uluslararası Ressamlar Buluşması 'nda yapılan resimler,

16-31 Mayıs tarihleri arasında Sanko Park 3. katta bulunan Sanko Sanat Galerisi'nde sergilenecek.

2. Ressamlar Buluşması'na, Ahmad Canaan, Prof. Dr. Ahmed ABD Elkarem, Prof. Dr. Ahmet Özol, Prof. Dr. Alaybey Karoğlu,

Prof. Dr. Ali Candaş, Aslı Özen, Prof. Dr. Basri Erdem, Durmuş Ali Akça, Gülay Yüksel, Jonal Buenafe, Maestro Pippo Buscemi, Magdalena Maler, Nihat Kahraman, Prof. Dr. Nilgün Nilay Büyükişleyen, Doç. Dr. Numan Arslan, Prof. Dr. Nur Gökbulut, Prof. Dr. Ramiz Aydın, Reyhan Abacıo ğlu, Sandra Sourez, Teymur Ağalıoğlu. Wit Boguslaswski, Yusuf Toprak ve Prof. Dr. Zahit Büyükişleyen katılıyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sanko Sanat Galerisi 2. Ressamlar Buluşması Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement