Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Şanlıurfa\'dan Kısa Kısa

HEM kursiyerlerinden sergi

24.10.2013 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halfeti Halk Eğitim Merkezinde (HEM) eğitim gören kursiyerler Gaziantep'te sergi açtı.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Gazianetep Halfetililer Derneğinin katkılarıyla Gaziantep M-1 sergi salonunda düzenlenen serginin açılışında yaptığı konuşlada, halk eğitim merkezlerinde çeşitli kursların verildiğini hatırlatı.

Güvenç, "Burada bulunmaktan çok mutluyum. Hanım kardeşlerimizin el emegi göz nuru sergileniyor. Aynısını Ankara'da yaptılar. Herşeyden önce öğretmenlerimize ve emek veren hanım kardeşlerimize teşekkür ederim" dedi.

Gaziantep Halfetililer Dernek Başkanı Mehmet Erdoğan da kursiyelerin memleket değerlerine sahip çıktıları için mutlu olduklarını belirterek, kursiyerleri tebrik eti.

Konuşmaların ardından Güavenç ve katılımcılar sergi açtı. Güvenç, sergiyi gezerek kursiyerlerden bilgi aldı.

Açılışa Birecik Kaymakamı Halfeti Kaymakam vekili Fehmi Sinan Niyazi, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakamdan köy muhtarlarına mektup

Siverek Kaymakam Hamza Erkal, Halk Eğitim Merkezinde açılan kurslarına katılımı yükseltmek için köy muhtarlarına mektup göndererek, destek istedi.

Mektubunda günümüz dünya koşullarına ayak uydurabilmek ve gelişmiş toplumların seviyesine ulaşabilmenin ancak eğitim ve öğrenmeyle mümkün olduğunu belirten Erkal, şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizin eğitim öğretim sıralamasında son sıralarında yer alan ilçemizde ciddi eksiklikler söz konusu olup, bu alanda gerekli atılımların yapılması zorunlu hale gelmiştir. Halk eğitim merkezleri özellikle köylerde yürüttükleri faaliyetlerde bir takım sıkıntılar yaşamaktadırlar. Bu sıkıntıların başında köylerde kurs açılacak yer ve kurslara katılacak kursiyerler bulamama gelmektedir. Oysaki açılacak kursların bireylerin eğitim seviyesini yükselteceği gibi kilimcilik, halıcılık, hayvancılık ve tarımın farklı alanlarındaki kurslarla köyde yaşayan insanların ekonomilerine de katkı sağlayacağı bir gerçektir. Halk eğitimi merkezince açılacak kurslara katılımlarının sağlanması açısından muhtarlarımıza ciddi sorumluluklar düşmektedir.  Köylerde faaliyetlerin yoğunlaştırılması yönünden başta okuma yazma kursları olmak üzere, ihtiyaç duyulan her türlü kursun açılabilmesi için ihtiyaç tespiti yapmanız gerekmektedir. Bu doğrultuda üstün gayret sarf edip Halk Eğitim Müdürlüğünün kurs açabilmesi amacıyla yerler temin etmeniz ve ilgililere bildirmeniz hususunu rica ederim." - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement