Şanlıurfa: "Gönüllü Kuruluşlar Aşevi" Mart Ayına Kadar Açık Kalacak - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa: "Gönüllü Kuruluşlar Aşevi" Mart Ayına Kadar Açık Kalacak

Şanlıurfa'da Yoksul ve Fakir 50 Aileye Ramazan Ayında Yardım Etmek Amacıyla 1993 Yılında 5 Gönüllü İşadamının Girişimleriyle Kurulan Aşevi, 13. Yılında Bin Aileye Ulaştı. Aşevi Yaklaşık 12 Bin Kişiye Her Gün Sıcak Yemek Dağıtıyor. Aşevinin 2007 Mart Ayına Kadar Açık Kalacağı Bildirildi.

01.10.2006 10:04

Şanlıurfa'da yoksul ve fakir 50 aileye Ramazan ayında yardım etmek amacıyla 1993 yılında 5 gönüllü işadamının girişimleriyle kurulan aşevi, 13. yılında bin aileye ulaştı. Aşevi yaklaşık 12 bin kişiye her gün sıcak yemek dağıtıyor. Aşevinin 2007 Mart ayına kadar açık kalacağı bildirildi.

Şanlıurfa'nın Haşimiye Meydanı semtinde serbest Avukat Halit Şevki Kaplama öncülüğünde emekli işçi Abdulaziz Kutluay, serbest muhasebeci Mehmet Baki Özmen, Din Görevlileri Dernek Başkanı Ali Topal, Şanlıurfa Radyo Televizyonu Genel Müdürü Bekir Şirinoğlu'nun destekleriyle 13 yıl önce Ramazan ayında 50 aileye yardım için kurulan aşevi her yıl biraz daha büyüdü. Gönüllü Kuruluşlar Aşevi sorumlusu Aziz Kutlay, aşevinin 2007 yılının Mart ayına kadar açık kalacağını söyledi. Kutlay, bu yıl 3 ayların sıcaklara denk geldiğini belirterek, "Bu yıl aşevini geç açtık. Çünkü yardım alan vatandaşlar Çukurova, Karadeniz gibi bölgelerde tarım alanlarında çalışıyorlar. Onların geri gelmesini bekledik. Biz de karar aldık aşevini 2007 yılının Mart ayına kadar açık tutacağız" dedi.

Fakir ailelerin yüzlerini güldürmek onlara üç aylarda ve bayramlarda yardımcı olmalarını sağlamak için gönüllü olarak çalışan Halit Şevki Kaplama koordinatörlüğündeki arkadaşları, şehirde zenginlerle fakirler arasında bir köprü oluşturdu. Zengin işadamlarından topladıklarını fakirlere ulaştıran, günde 2 kap sıcak yemek veren, giysi, kırtasiye ve hatta sağlık yardımlarında bulunan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, Şanlıurfa'daki yardım kuruluşları arasında örnek bir kurum haline geldi.

Zenginlerle fakirler arasında bir köprü oluşturduklarını belirten Halit Şevki Kaplama, yardımların kuruluş aracılığıyla dağıtıldığını kaydetti. 13 yıl önce 5 arkadaş olarak kurdukları Gönüllü Kuruluşlar Aşevi'ne gönüllü destekçilerin de bulunduğunu söyleyen Kaplama, "13 seneden beri biz bu görevi yapıyoruz. Kuruluşa destek her geçen gün büyüyor. Herkes desteklerini esirgemiyor. Zenginler ve hayırseverler veriyor, biz de ihtiyaç sahiplerine dağıtarak, arada köprü oluyoruz" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa: 'Gönüllü Kuruluşlar Aşevi' Mart Ayına Kadar Açık Kalacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement