Şanlıurfalı Pamuk Üreticisi: Bu Çiftçilerin Halini Görün. Yoksa Seneye Kimse Pamuk Üretmeyecek - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfalı Pamuk Üreticisi: Bu Çiftçilerin Halini Görün. Yoksa Seneye Kimse Pamuk Üretmeyecek

Pamuğun fiyatı düşünce Şanlıurfa’da çiftçiler, ürününü tarlada bıraktı. Şanlıurfalı pamuk üreticisi Müslüm Kurumlu, “Devletin verdiği fiyat 21 TL. Şimdi tüccarlar, köye gelip 12 TL fiyat teklif ediyorlar. Bu çiftçilerin halini görün, konuşun. Yoksa seneye kimse pamuk üretmeyecek” dedi.

28.10.2022 16:34  Güncelleme: 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİLAN KUTLU

Pamuğun fiyatı düşünce Şanlıurfa'da çiftçiler, ürününü tarlada bıraktı. Şanlıurfalı pamuk üreticisi Müslüm Kurumlu, "Devletin verdiği fiyat 21 TL. Şimdi tüccarlar, köye gelip 12 TL fiyat teklif ediyorlar. Bu çiftçilerin halini görün, konuşun. Yoksa seneye kimse pamuk üretmeyecek" dedi.

ÇUKOBİRLİK, bu yıl 44 randımanlı pamuk fiyatını 21 lira olarak açıkladı. Ancak Birlik alım yapmayı durdurunca piyasada pamuğun kilosu 12 liraya kadar düştü. Türkiye'deki pamuk üretiminin neredeyse yarısını karşılayan Şanlıurfa'da pamuklar tarlada kaldı.

Şanlıurfalı pamuk üreticileri, düşen fiyat nedeniyle yaşadıkları sorunları ANKA Haber Ajansı'na anlattı. Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde pamuk tarımı yapan Müslüm Kurumlu, şunları söyledi:

"BU ÇİFTÇİLERİN HALİNİ GÖRÜN. YOKSA SENEYE KİMSE PAMUK ÜRETMEYECEK"

"Devletin verdiği fiyat 21 TL. Şimdi tüccarlar, köye gelip 12 TL fiyat teklif ediyorlar. Ben, sesimi bütün yetkililere duyurmak istiyorum. Biz zor durumdayız. 250 dönüm pamuk üretmişiz. Ben şu anda borcun altındayım. Traktörlerimizi satıyoruz. Şimdi işçiler getirmişiz 3 bin 500 liradan, yerden pamuk topluyoruz, 12 TL fiyat veriyorlar.

Zor durumdayız. Bütün yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz. Bu çiftçilerin halini görün, konuşun. Yoksa seneye kimse pamuk üretmeyecek. Ben, bin 500 dönüm tarla işletiyorum ama böyle giderse gelecek sene tarım yapamayacağız."

"PARA ETMEZSE BİR İNEĞİMİZ VAR, ONU DA SATACAĞIZ Kİ MASRAF ÇIKSIN"

Hilvanlı bir diğer çiftçi Abdulbaki Ökten ise biçip de tarlada beklettiği pamuğunun para etmediğini belirterek şunları söyledi:

"Hepsini buraya dökmüşüz. Fabrika da almıyor. Çiftçi perişan oluyor. Gübre 19-20 bine çıkmış, DEDAŞ'ın faturası 700-800 TL'yi buluyor. İşçiler sıkıştırınca, bir ineğimiz vardı, onu da sattık. Şimdi bu para etmezse bir ineğimiz var, onu da satacağız ki masraf çıksın. Emanete veriyoruz, hep zarar oluyor. Devletin bir an önce el uzatması lazım. Buğdayda Ofis (TMO) müdahale etti, faydası çok oldu. Devletin pamukta da yapması lazım."

Şanlıurfalı Pamuk Üreticisi: Bu Çiftçilerin Halini Görün. Yoksa Seneye Kimse Pamuk Üretmeyecek
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Şanlıurfalı Pamuk Üreticisi: Bu Çiftçilerin Halini Görün. Yoksa Seneye Kimse Pamuk Üretmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement