Saraybosna'daki 6. Türk Film Festivali - Son Dakika
Güncel

Saraybosna'daki 6. Türk Film Festivali

Saraybosna\'daki 6. Türk Film Festivali

"Uzun Hikaye" filminin yönetmeni Osman Sınav ile oyuncu Kenan İmirzalıoğlu Saraybosna'ya geldi İmirzalıoğlu: "Yugoslavya'nın ayrılmasından beri kalbimiz burası ile beraber attı"

25.04.2014 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Uzun Hikaye" filminin yönetmeni Osman Sınav ile oyuncu Kenan İmirzalıoğlu, bu akşam başlayacak 6. Türk Film Festivali'ne katılmak için Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya geldi.

İmirzalıoğlu, Uluslararası Saraybosna Havaalanında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Saraybosna'ya ilk defa geldiğini belirterek, bundan dolayı heyecanlı olduğunu söyledi.

İmirzalıoğlu, "Açıkçası biraz heyecan var, çünkü biz Saraybosna'yı hep Türkiye'den takip ediyoruz. Yugoslavya'nın ayrılmasından beri kalbimiz burası ile beraber attı. Burası için çok dua ettik. Zaman zaman çok üzüldük, zaman zaman çok sevindik. Neticede bir kardeşlik ve akrabalık duygusu var, yani hiç ayrı görmüyoruz. O yüzden çok merak ediyorum, insanlara kucaklaşmayı da merak ediyorum. Mutluyum burada olduğum için" diye konuştu.

AA muhabirinin, Bosna Hersek'te çok meşhur olduğunun hatırlatması üzerine İmirzalıoğlu, Bosna Hersek'e gelen bazı Boşnak arkadaşlarından bunu duyduğunu ifade etti.

Yönetmen Osman Sınav ise Saraybosna'ya aşık olduğunu söyledi.

Bu akşam "Uzun Hikaye" filmiyle açılacak 6. Türk Film Festivali'nden Saraybosna halkıyla bütünleşmeyi, aynı duyguları paylaşmak istediklerini söyleyen Sınav, filmde Balkan ruhunun mevcut olduğunu dile getirdi.

Sınav ayrıca, Bosna Hersekli yazar Almir Başoviç ile bir senaryo üzerinde çalıştığını, bu ziyaret kapsamında kendisi ile de görüşeceğini kaydetti.

Saraybosna'da bu akşam Kenan İmirzalıoğlu ile Osman Sınav'ın açılışına katılacağı ve 1 Mayıs tarihine kadar devam edecek film festivali kapsamında, Bosna Hersekli sinemaseverler, "Uzun Hikaye", "Yunus Emre Aşkın Sesi", "Zerre", "Uzak", "Propaganda" ve "Tepenin Ardı" filmlerini ücretsiz izleme imkanı bulacak. Söz konusu filmler daha sonra, 7 ile 11 Mayıs arasında Mostar kentinde Bosna Hersekli izleyiciyle buluşacak. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saraybosna'daki 6. Türk Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement