Savunma Bakanı Yılmaz: "Afganistan'a Çıkar İçin Gelmedik, Afgan Halkını Kardeşimiz Olarak Görüyoruz" - Son Dakika
Dünya

Savunma Bakanı Yılmaz: "Afganistan'a Çıkar İçin Gelmedik, Afgan Halkını Kardeşimiz Olarak Görüyoruz"

Savunma Bakanı Yılmaz: "Afganistan\'a Çıkar İçin Gelmedik, Afgan Halkını Kardeşimiz Olarak Görüyoruz"

Resmi ziyaret için Afganistan'da bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Uluslararası Barış Destek Gücü (İSAF) bünyesinde görev yapan Türk askerlerinin bulunduğu Doğan Kampı'nı ziyaret etti.

04.04.2013 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Resmi ziyaret için Afganistan'da bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Uluslararası Barış Destek Gücü (İSAF) bünyesinde görev yapan Türk askerlerinin bulunduğu Doğan Kampı'nı ziyaret etti. Kampta askerlerle sohbet eden ve konuşma yapan Yılmaz Afganistan'ın Türk askerine ihtiyacı olduğunu ifade ederek, "Biz buraya çıkar için gelmedik. Afgan halkını kardeşimiz olarak görüyoruz" dedi.

Salı akşamı Afganistan'ın başkenti Kabil'e gelen Yılmaz, dün de Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai, Milli Savunma Bakanı Bismillah Muhemmedi, İSAF komutanı General Joseph Dunford ile görüşmüş ve Afganistan Parlamentosu'nu ziyaret etmişti. Bakan Yılmaz bugün ilk olarak Babür Şah Bahçesini ziyaret etti. Bakanın bir sonraki durağı ise barış gücü İSAF bünyesinde görev yapmakta olan Türk askerlerinin bulunduğu Doğan Kampı oldu. Yılmaz'a Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Basat Öztürk ve beraberindeki heyette de eşlik etti. Ziyaret sırasında Bakan Yılmaz Doğan Kampı'nda bulunan ve her gün yüzlerce Afgan'ın ücretsiz muayene ve ilaç hizmeti aldığı Atatürk Hastanesi'ni gezdi. Daha sonra İsmet Yılmaz Afganistan'da görev yapmakta olan Türk birliğine ait bomba imha timinin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Birlikte bulunan askerlerle yakından ilgilenen bakan burada askerlere hitaben yaptığı konuşmada

Türk Askerinin Afganistan'da ciddi hizmetleri olduğunu ve dün ki gerçekleştirdiği ziyaretlerde hem devlet başkanı Karzai hem de Savunma Bakanı Bismillah Muhammedi'nin savaş için değil barışa katkıda bulunmak için, Afganistan'ın kalkınmasına yardımcı olmak için, Afgan güçlerinin eğitimine katkıda bulunmak için 2014 sonrasında Türk Askerini Afganistan'da olması gerektiğini dile getirdiklerini söyledi.

Bakan Yılmaz daha sonra Doğan Kampı'nda Türkçe öğrenen çocuklarla görüştü. Bakan Türkçe şarkı ve İstiklal Marşı ile kendisini karşılayan çocukları tek tek öperek onlara çeşitli hediyeler verdi.

Yılmaz, daha sonra yemekhaneyi ziyaret etti. Burada Türk askerlerine hitaben yaptığı konuşmada Afganistan'ın Türk askerine ihtiyacı olduğunu dile getiren bakan, "Brüksel'de NATO toplantılarında bir çok yabancı komutanın Türk Askeri Afganistan'da harikalar yaratıyor diyor. Neden bizim dinimiz bir, kültürümüz bir ve biz Afgan halkını kardeşimiz olarak görüyoruz.

Afganlar siz buraya bir çıkar için gelmediniz diyor, gerçektende biz buraya bir çıkar için gelmedik, Atatürk zamanında da buradaydık, Gazneli Mahmut zamanında da biz buradaydık. Afganistan'ın en üst düzey temsilcisinin dün bize şöyle bir şey söyledi Türk askerinin ayağını bastığı yer bizim gücümüzdür kuvvetimizdir" dedi.

Bu konuşmanın ardından bakan Yılmaz askerlerimizle birlikte yemek yedi. Yemeğin ardından Yılmaz Kamp Doğan kışlasının yanında bulunan camiye giderek namaz kıldı ve Afganlarla sohbetti. Samimi bir ortamda geçen sohbetin ardından Yılmaz Afganistan'ın Vardak ilinde bulunan Türkiye'ye ait İl Yeniden Yapılandırma birimini ziyaret etmek için Doğan Kamp'tan helikopterle ayrıldı. - KABİL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Savunma Bakanı Yılmaz: 'Afganistan'a Çıkar İçin Gelmedik, Afgan Halkını Kardeşimiz Olarak Görüyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement