Şehidin Adı Okulda Yaşatılacak - Son Dakika
Güncel

Şehidin Adı Okulda Yaşatılacak

- Şehidin adı okulda yaşatılacakŞIRNAK - Siirt'te terör saldırısında şehit olan Er Mehmet Halil Barkın'ın adı, babasının talebi üzerine Şırnak'ın Silopi ilçesinde yeni yapılan okula verildi.

10.09.2017 17:23

- Şehidin adı okulda yaşatılacak

ŞIRNAK - Siirt'te terör saldırısında şehit olan Er Mehmet Halil Barkın'ın adı, babasının talebi üzerine Şırnak'ın Silopi ilçesinde yeni yapılan okula verildi.

Siirt'in Pervari ile Şirvan ilçeleri arasında PKK'lı teröristlerce 19 Ağustos'ta karayolunun kenarına tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Er Mehmet Halil Barkın şehit olmuştu. Şehidin babası Mehmet Sait Barkın, eski 172'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci'den oğlunun adının bir okula verilmesini talep etmişti. Ekinci'nin bu talebi ilgili kurumlara yönlendirmesi üzerine şehidin adı Şırnak'ın Silopi ilçesi Şehit Harunboy Mahallesi'nde yapılan 32 derslikli okula verildi.

Karara oldukça sevindiğini belirten baba Barkın, hayalini gerçekleştirilmesinde emeği olanla teşekkür ederek, "Şehit oğlumun adının bir okula verilmesini paşamızdan talep ettik. O da bizi kırmadı. İşte adını bu okula verdiler. Şehidimizin ismini devamlı yaşatılsın diye. Mutluyuz, sevinçliyiz. Herkese teşekkür ederiz" dedi.

Şehidin Adı Okulda Yaşatılacak
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehidin Adı Okulda Yaşatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement