Şehir Olarak Kongre Turizmine Hazırlıklı Olmalıyız" - Son Dakika
Güncel

Şehir Olarak Kongre Turizmine Hazırlıklı Olmalıyız"

Merinos AKKM Genel Koordinatörü Semih Pala, Bursa TV yayınlanan Osman Çapoğlu'nun hazırlayıp sunduğu 'Ekoanaliz' programının konuğu oldu.

19.08.2015 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Genel Koordinatörü Semih Pala, Bursa TV'de yayınlanan 'Ekoanaliz' programının konuğu oldu.

Merinos AKKM Genel Koordinatörü Semih Pala, Bursa TV yayınlanan Osman Çapoğlu'nun hazırlayıp sunduğu 'Ekoanaliz' programının konuğu oldu. Merinos AKKM Osmangazi Salonu Fuayesi'nde çekimleri gerçekleştirilen programda Semih Pala, Merinos AKKM'nin Türkiye'de en aktif ve en yoğun kongre kültür merkezi olduğunu söyledi. Merinos AKKM'nin senede 500 bin kişi hareketi, ortalama 700 program ve yüzde 80 doluluk oranıyla Türkiye'de bir numara olduğunun altını çizen Pala, Merinos Parkı'nın 260 bin metrekarelik bir alanı kapladığını, özelleştirme sonucunda tarihi alanın Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiğini, yapılan restorasyon çalışmaları sonucunda 6 Haziran 2010 tarihinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'nın Başbakanlığı döneminde halkın hizmetine açıldığını anlattı.

Merinos AKKM'nin, Bursa'nın yeni markası olduğunu aktaran Pala, "Merinos, Bursa'nın Türkiye'ye ve dünyaya açılan yüzü. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yönetim anlayışıyla ve cesaretiyle elimizi taşın altına sokarak özel sektör mantığıyla Merinos AKKM'yi işletiyor ve yönetiyoruz. Herkesin girip çıktığı bir yer oldu. Şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına büyük katkı sağladı. Birçok kurum, kuruluş ve akademisyen 'Bursa Modeli' olan Merinos AKKM'nin işletim sistemini incelemek için geliyor. Bizler de kendilerine tecrübelerimizi aktarıyoruz" dedi.

"Şehir olarak kongre turizmine hazırlıklı olmalıyız"

Bursa turizminin gelişimi için başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm kurumların çalıştığını anlatan Pala, son dönemlerde çok yıldızlı otellerin arttığını ve bunun Bursa'ya olumlu yönde katkı sağladığını ifade etti. Uluslararası kongrelerin Bursa'ya getirilmesinin Merinos AKKM'nin tek başına yapabileceği iş olmadığını belirten Pala, "Uluslararası kongreler öncelikle gideceği ülkeyi ardından şehirleri seçer. Önümüzde İstanbul, Antalya ve İzmir gibi ciddi rakipler var. Uluslararası kongrelerin şehre gelebilmesi için tüm kurumlar topyekün çalışmalar yapılmalı. Şehir olarak kongre turizmine hazırlıklı olmalıyız. Bizler tanıtım konusunda üzerimize düşeni yapıyoruz. Merinos AKKM'yi her an için hazır tutuyoruz. AIPC ve ICCA gibi uluslararası kongre turizmi kuruluşlarına üyeyiz. TSE-ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi´ne sahibiz. Bir kongre pastasının sadece yüzde 10'u kongre merkezine kalıyor. Buna rağmen yüzde 90'lık paya sahipmiş gibi çalışıyoruz. Uluslararası kongreler, Merinos AKKM'ye değil, Bursa'ya gelir." diye konuştu.

Çalışma hayatı hakkında bilgilerde veren Pala, asıl mesleğinin inşaat mühendisliği olduğunu meslek ve sosyal hayatında edindiği tecrübeleri şimdi belediye için kullandığını belirtti. 45 senelik siyasal, kültürel, sosyal hayatın içerisinde olduğunu ifade eden Pala, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin danışmanlığı görevinin yanında Merinos AKKM Genel Koordinatörlüğü ve Bursa Kent Konseyi Başkanlığını yürüttüğünü dile getirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şehir Olarak Kongre Turizmine Hazırlıklı Olmalıyız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement