Şehir Tiyatrolarında Bu Hafta 7 Oyun Seyirciyle Buluşacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Şehir Tiyatrolarında Bu Hafta 7 Oyun Seyirciyle Buluşacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, sezonunun ilk haftasında 7 oyunla tiyatroseverlerle buluşacak.

03.10.2017 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, sezonunun ilk haftasında 7 oyunla tiyatroseverlerle buluşacak.

Bu hafta Şehir Tiyatroları'nın İstanbul sahnelerinde, "Cibali Karakolu", "Karıncalar-Bir Savaş Vardı", "Son", "Ben Çağırmadım", "Martı", "Oyunun Oyunu" ve "On İki Öfkeli Adam" adlı eserler sahnelenecek.

"On İki Öfkeli Adam"

Reginald Rose'un yazıp Arif Akkaya'nın yönettiği "On iki Öfkeli Adam" adlı oyunda Ali Gökmen Altuğ, Mehmet Avdan, Yalçın Avşar, Metin Çoban, Rahmi Elhan, Kutay Kırşehirlioğlu, Gün Koper, Enes Mazak, Nihat Alpteki, Serdar Orçin, Ahmet Özarslan, Erkan Akkoyunlu ve Burteçin Zoga rol alıyor.

Oyun, 5-7 Ekim tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde izlenebilecek.

"Cibali Karakolu"

Henri Keroul ile Albert Barre'nin yazdığı, Muammer Karaca ve Refik Kordağ'ın uyarladığı "Cibali Karakolu" oyunu, 4-7 Ekim tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde meraklılarıyla buluşacak.

Nedret Denizhan'ın yönettiği oyunda, Berrin Koper, Cem Uras, Derya Kurtuluş Oktar, Doğan Altınel, Eylül Soğukçay, Hülya Arslan, İbrahim Ulutaş, Murat Bavli, Murat Derya Kılıç, Müge Çiçek Türkoğlu, Naci Taşdöğen, Şehnaz Bölen Taftalı, Tarık Şerbetçioğlu, Begüm Yazıcıoğlu, Tuğçe Açıkgöz ve Zihni Göktay izleyici karşısına çıkıyor.

Türk tiyatrosunun başyapıtlarından biri olan ve ilk kez 1904'te Fransa'da sahnelenen oyunda, kadın-erkek ilişkileri başta olmak üzere, paranın ilişkilerdeki etkisi, çeşitli kurumlardaki eksikliklerin neden olduğu yetersizlik gibi konular işleniyor.

"Karıncalar- Bir Savaş Vardı"

Boris Vian ve John Steinbeck'in yazdığı, Ergun Üğlü'nün yönettiği oyun, 4-7 Ekim tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde izleyici karşısına çıkacak.

Mert Turak'ın rol aldığı tek kişilik oyunun konusu kısaca şöyle:

"Bir asker, nedenini bilmediği ve hiçbir şeyini anlayamadığı savaşta firar eder. Özgürlüğe koşup sevgilisine kavuşacağını sanırken ayağı bir mayına kilitlenir. İşgal için gittiği topraklarda kendine esir olan asker, hayatta kalabilmek için, topuğunu mayından ayırmamak zorundadır."

"Son"

Özgür Kaymak'ın kaleme aldığı ve yönetmenliğini üstlendiği eserde, Aslı Menaz, Aslı Şahin, Ayşem Yağmur Ulusoy, Can Alibeyoğlu, Cemal Ahhan Şener, Emre Çağrı Akbaba, Ercan Demirhan, Neslihan Ayşe Öztürk, Onur Demircan, Özgür Atkın, Tarık Köksal, Volkan Öztürk ve Zeki Yıldırım rol alıyor.

Oyunun konusu kısaca şöyle:

"Tüm bilgi dijital ortama aktarılmış, insanlar tek tek damgalanıp sınıflarına göre bölgelere yerleştirilmiş ve hafızalarını silen bedava yemeklerin etkisiyle her şeyi unutmaya başlamışlardır. Değiştirilmemiş gerçeklerin yazılı olduğu tek şey, tüm diğer belgelerle birlikte yok edilen işaretli kağıtlardır. Karşılayıcı ve onunla yolu kesişenler şimdi hem kendi unutturulmuş geçmişlerine sahip çıkmak hem de gerçekleri kendilerinden sonrakilere aktarabilmek için bu kağıtların peşindedir."

Oyun, 5-7 Ekim tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde sahnelenecek.

"Ben Çağırmadım"

Noel Coward'ın yazdığı Reşiha Vafi ve Vasfi Rıza Zobu'nun çevirdiği, Engin Gürmen'in ise yönetmen koltuğuna oturduğu oyun, 4-7 Ekim tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde görülebilecek.

Oyunda, Neşe Ceren Aktay, İrem Arslan, Tolga Yeter, Engin Gürmen, Betül Kızılok Bavli, Pelin Budak ve Aslı Seçkin rol alıyor.

Eserin konusu ise şöyle:

"Yazacağı yeni romana konu arayan Mithat, o akşam yakın dostlarını ve doğaüstü yetenekleriyle etrafta ün salmış Madam'ı akşam yemeğine davet eder. Mithat'ın amacı hem mesleğine dair biraz gözlem yapmak hem de misafirleri ile keyifli bir akşam geçirmektir. Ancak işler hiç beklenmedik bir şekilde ilerler. Mithat ve karısı Leyla için, o akşamdan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır."

"Martı"

Anton Çehov'un yazdığı, Behçet Necatigil'in tercüme ettiği "Martı" oyununda Jülide Kural, Mert Tanık, Pelin Abay, Nazif Uğur Tan, Yeşim Koçak, Mert Asutay, Rozet Hubeş, Ersin Sanver, Hakan Arlı, Mert Aykul, Kamer Karabektaş ve Bahar Çebi rol alıyor

İki perdelik oyunun konusu şöyle :

"Sorin Çiftliği'nde bir akşamüstü, çiftliğin hemen yanı başındaki gölün kıyısında hazırlanmış sahnede, genç yazar Treplev'in oyunu oynanacaktır. Annesi ünlü aktris Arkadina, sevgilisi başarılı yazar Trigorin ve ev halkı gösteriyi izlemek için toplanmışlardır. Oyunda Treplev'in aşık olduğu Nina oynayacaktır. Treplev'in hayali sanatta yeni biçimler bulmak, Nina'nın hayali ise ünlü bir aktris olmaktır. Büyük umutlarla başlayan oyun annesinin yüzünden yarıda kesilince, Treplev ve Nina'nın hayatları savrulmaya başlayacaktır."

Oyun, 4-7 Ekim tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

"Oyunun Oyunu"

"Çırılçıplak" adlı oyunu sahnelemek üzere provaya başlayan bir tiyatro grubunun, bu süreçte yaşadıkları zorlukları, terslikleri, sıkıntı ve sevinçleri anlatan oyun, 5-7 Ekim tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi'nde izlenebilecek.

Michael Frayn'ın yazıp Ali Gökmen Altuğ'un yönettiği eserin oyuncu kadrosunda, Destan Batmaz, Caner Çandarlı, Ayşen Sezerel, Buket Y. Kubilay, Yeliz Gerçek, Aslıhan Kandemir, İlhan Kilimci, Ergun Üğlü ve Ahmet Saraçoğlu rol alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Şehir Tiyatrolarında Bu Hafta 7 Oyun Seyirciyle Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement