Şehit Babası: 5 Oğlum Var, 5'ini de Polis Yapacağım - Son Dakika
Güncel

Şehit Babası: 5 Oğlum Var, 5'ini de Polis Yapacağım

Şehit Babası: 5 Oğlum Var, 5\'ini de Polis Yapacağım

Bingöl'de şehit olan polis memuru Murat Yıldırım'ın babası Kemal Yıldırım, teröre inat "Okuyan 5 oğlumu da polis yapacağım" dedi.

24.10.2016 13:55  Güncelleme: 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'ün Genç İlçesi'ndeki bomba yüklü aracın PKK'lılar tarafından infilak ettirilmesiyle şehit olan polis memuru Murat Yıldırım'ın babası Kemal Yıldırım, okuyan 5 oğlunu da polis yapacağını belirterek, "5 oğlum var imkanlarım el verirse 5'ini de polis yapacağım. Gelinim bana, ilk patlamadan sonra giyinerek olay yerine giden oğlum Murat'a acele etmemesini söylemiş, ama oğlum, 'arkadaşlarım şehit olurken ben evde oturamam' diye karşılık vermiş ve gitmiş" dedi.

DİYARBAKIR VALİSİ'NDEN TAZİYE ZİYARETİ

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, ilçe Kaymakamları, Kurum müdürleri ile birlikte, dün Genç'te şehit olan ve gece Ergani İlçesi'nde cenazesi törenle toprağa verilen Polis Murat Yıldırım'ın, Namık Kemal Mahallesi'ndeki yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Baba Kemal Yıldırım ve yakınlarına başsağlığı dileyen Vali Aksoy ve beraberindekiler daha sonra dua etti.


"5 OĞLUM VAR, 5'İNİ DE POLİS YAPACAĞIM"

Vali Aksoy'a duygularını anlatan şehit babası Kemal Yıldırım, okula giden 5 oğlunu da imkanlarının el vermesi durumunda polis yapacağını anlatarak, "5 oğlum var. Bunlar okuyor. 5 oğlumu da imkanlarım olursa polis yapacağım. Şehit oğlumun ne bana, ne de devlete faydası olmadı, üzüldüğüm nokta da budur" dedi.

PATLAMA OLDUĞUNDA EVDEYMİŞ AMA...

Gelini Sevda Yıldırım'ın, patlama sırasında oğlunun evde olduğunu kendisine anlattığını aktaran baba Kemal Yıldırım, şunları söyledi:

"Gelinim bana dedi ki; 'İlk patlamada Murat evdeydi. Hemen üstünü giyip panzerle olay yerine gidiyordu. Ben de ona 'dur acele etme nereye gidiyorsun? dedim. Murat, arkadaşları şehit düşerken evde oturamayacağını söyleyerek panzere bindikten sonra patlama yerine gitti. Panzerin geçişi sırasında yol kenarında traktöre yüklü bombalar patlatılmış ve Murat burada ağır yaralanmış dedi. Ben ve diğer yakınlarım Bingöl'e gittik. Hastanede ziyaret ettik ancak, yaşayacak durumu yoktu. Bir süre sonra oğlumun şehit haberini aldık. Gelinim 3 aylık hamiledir. Torunuma tüm imkanlarımla sahip çıkacağım, ona bakacağım. Oğlumun anısını yaşatacağız."


İlçe Müftüsü Abdulrakip Arslan'ın okuduğu duaların ardından bir süre taziyede oturarak aile fertlerini teselli etmeye çalışan Vali Aksoy ve beraberindekiler, daha sonra buradan ayrıldı.

BİNGÖL ŞEHİDİ HAKAN AKDERE DE MEMLEKETİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Bingöl'ün Genç ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Hakan Akdere'nin cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Bingöl'de dün düzenlenen resmi töreninin ardından havayoluyla Kahramanmaraş'a getirilen şehit polis memuru Hakan Akdere (29) için Kahramanmaraş merkez Ulu Camii'nde tören düzenlendi.


ŞEHİT EŞİ: AĞLAMAYACAĞIM, ZALİMLERİ SEVİNDİRMEYECEĞİM

Tören öncesi şehit eşi Alev Akdere, 3 yaşındaki oğlu Eyüp Eymen'le birlikte eşinin tabutuna sarılarak, "O bana 'şehit olursam ağlama aşkım' dedi. Ben ağlamayacağım. Ağlamayacağım o üzülmesin. Ben zalimleri sevindirmeyeceğim" dedi.


Tören sırasında şehit babası Hüseyin, annesi Zekiye, kardeşleri cenaze boyunca dimdik durdu.

KAYMAKAM, TÖREN BOYUNCA GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Cenazeye katılan Genç İlçe Kaymakamı Abdullah Köklü ise tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı.


Şehit Hakan Akdere'nin özgeçmişinin okunmasıyla başlayan tören, cenaze namazının kılınmasıyla sona erdi.

Şehit Hakan Akdere'nin naaşı, Şeyh Adil Mezarlığı'nda saygı atışının ardından toprağa verildi.

Törene; Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş milletvekilleri, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, siyasi parti başkanları, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Babası: 5 Oğlum Var, 5'ini de Polis Yapacağım - Son Dakika


Advertisement