Şehit cenazesinde askerlere montlarını giydiren çocuklardan biri o anları anlattı - Son Dakika
Güncel

Şehit cenazesinde askerlere montlarını giydiren çocuklardan biri o anları anlattı

Konya Ilgın'da şehit cenazesinde, tören mangasındaki askerlere üşümesinler diye kendi montlarını giydiren gençlerden biri o anları anlattı.

22.01.2020 11:54  Güncelleme: 14:04

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde teröristlerin sızma girişimini engellemek için attığı el bombasıyla yaralanan er Fevzi Altınayak kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olmasının ardından cenazesi memleketi Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Dığrak mahallesinde toprağa verildiği sırada, tören mangasındaki askerlere üşümesinler diye kendi montlarını giydiren gençlerden Anıl Can Altuntaş o anları anlattı.

"GÖNLÜMÜZ EL VERMEDİ"

Üniversite öğrencisi Altuntaş, "Askerlerimiz üşürken bizim montlar içerisinde sıcakta durmamıza gönlümüz el vermezdi. Biz Türk gençleri olarak asker ve polisimize karşı boynumuz kıldan incedir. Her Türk gencinin hayalinde olduğu gibi, göğsümüzün üzerinde ay yıldızlı üniformayı taşımak bizler için bir şereftir. Bu görüntülerin soğuk kış gününde ülkemizin içini ısıttığını düşünüyorum" dedi.

"GENÇLER BİZİM GELECEĞİMİZDİR"

Askerlerin üşüdüğünü düşünen gençlerimiz kendilerini hiçe saymaları bizi gururlandırdı diyen Dığrak Yörükleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mücahit Uyanık da, "Bu gençler bizim geleceğimizdir. Gençlik nereye gidiyor diyenlere ise işte cevabı" dedi.

NE OLMUŞTU?

Irak'ın kuzeyinde teröristlerin sızma girişimini engellemek için attığı el bombasıyla şehit düşen piyade er Fevzi Altınayak, memleketi Konya'nın Ilgın ilçesi Dığrak mahallesinde son yolculuğuna uğurlanmış, törende bir grup gencin tören mangasındaki askerlere "soğuktan üşümesinler" kendi montlarını çıkartıp giydirmelerine ilişkin fotoğraflar, herkesi duygulandırmıştı.

Şehit cenazesinde askerlere montlarını giydiren çocuklardan biri o anları anlattı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit cenazesinde askerlere montlarını giydiren çocuklardan biri o anları anlattı - Son Dakika


Advertisement