"Şehit oldum sandım" - Son Dakika
Kültür Sanat

"Şehit oldum sandım"

"Şehit oldum sandım"

DENİZ AÇIK - KKTC'nın 30. kuruluş yıl dönümünde, Barış Harekatı'na katılan Kıbrıs gazileri o günleri anlattı.

13.11.2013 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DENİZ AÇIK - KKTC'nın 30. kuruluş yıl dönümünde, Barış Harekatı'na katılan Kıbrıs gazileri o günleri anlattı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şubesi Genel Sekreteri ve Kıbrıs gazisi Halil Şahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk harekatta Lefkoşa Havaalanı'na, ikinci harekatta Yunan Alayı'na yapılan taaruzlarda bulunduğunu aktardı.

Havaaalanı taarruzunda yakınına top mermisi düşünce bütün bildiği duaları okuduğunu ifade eden Şahan, "Şehit oldum sandım. Arkadaşlarım bana dokununca yaşadığımı anladım. Silahımı yerden alıp, Lefkoşa Havaalanı'nı kontrol altına aldık. O günleri unutamıyorum" diye konuştu.

Şahan, Eskişehir Valiliğinin organizasyonuyla Kıbrıs'a gittiğini de hatırlatarak, "Makineli tüfekle tarandığım İngiliz Kız Koleji'ni gezdim. Açtığımız mevzileri görünce duygulandım" dedi.

Gazilerden Ahmet Kardeş ise Beşparmak Dağları'nın güneyinden Rumlar'a yardım gelmemesi için görevlendirildiklerini söyleyerek, şunları kaydetti:

"Harekatta başarılı olduk. Beşparmak Dağları'ndayken çok yorgunduk. Bir yerde mola verdik. Sıcaklık nedeniyle yanımdaki arkadaşım bitkin halde başını silah namlusuna dayadı. Bu sırada eli yanlışlıkla tetiğe gidince kendisini vurdu. Herkes Yunan ve Rum askerlerinin taarruz yaptığı sanarak siper aldı."

Gazi Ahmet Kardeş'le röportaj

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement