Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay, "15 Temmuz hain darbe girişimi, bizzat Türk milletinin sağduyusu, kararlılığı ve demokrasiye olan inancı sayesinde engellenmiştir.

17.03.2017 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay, "15 Temmuz hain darbe girişimi, bizzat Türk milletinin sağduyusu, kararlılığı ve demokrasiye olan inancı sayesinde engellenmiştir." dedi.

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği'nde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı münasebetiyle bir program düzenlendi.

Büyükelçi Olcay, İstiklal Marşı ve şehitler için saygı duruşuyla başlayan programda yaptığı konuşmada, vatanı, milleti ve devleti için hayatlarını yitiren bütün şehitleri anmak üzere toplanıldığını anımsatarak, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin asil ve mücadeleci ruhunu tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin Olcay, "Son olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde akılalmaz bir insafsızlık ve hainlik örneği olarak yaşanan darbe girişimiyle, Türkiye çetin bir sınavdan daha alnının akıyla çıkmıştır. 15 Temmuz hain darbe girişimi, bizzat Türk milletinin sağduyusu, kararlılığı ve demokrasiye olan inancı sayesinde engellenmiştir. Bu uğurda 248 vatandaşımız şehit olmuş, 2 binden fazla vatandaşımız da yaralanmıştır." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yıllardır kararlı bir şekilde terörle mücadele ettiğine dikkati çeken Olcay, "Gerek 30 bini aşkın insanımızı katleden PKK terör örgütüyle mücadelede, gerek devletin tüm kademelerine sızarak anayasal düzenimizi bozmaya kalkışan FETÖ terör örgütüyle mücadelede şehit düşen kahramanlarımızı rahmet ve saygıyla anıyoruz. Mekanları cennet olsun." diye konuştu.

Olcay, yurt dışında görevli oldukları sırada terör saldırılarına uğrayarak şehit edilen Türk diplomatları ve diğer kamu görevlilerini rahmet, minnet ve şükranla andığını sözlerine ekledi.

Program, Büyükelçilik Askeri Ataşesi Albay Ahmet Aşık'ın Çanakkale Zaferi'yle ilgili sunumu, Rabia Biçer ve Fadime Balseven adlı çocukların İstiklal Marşı ve şiir okumalarıyla tamamlandı.

Programa, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Türkiye'nin NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Fatih Ceylan, üst düzey yetkililer, diplomatik ve askeri erkandan çok sayıda kişi katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement