Şehzadeler Belediyesi Ihlamur Ağacını Kesmek Yerine Taşıdı - Son Dakika
Güncel

Şehzadeler Belediyesi Ihlamur Ağacını Kesmek Yerine Taşıdı

Şehzadeler Belediyesi Ihlamur Ağacını Kesmek Yerine Taşıdı

MANİSA (İHA) – Manisa’nın Şehzadeler Belediyesi, son günlerde tartışma konusu olan ağaç kesme olaylarında herkese örnek olacak bir çalışmaya imza attı.

06.12.2014 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA (İHA) – Manisa'nın Şehzadeler Belediyesi, son günlerde tartışma konusu olan ağaç kesme olaylarında herkese örnek olacak bir çalışmaya imza attı. İnşaat çalışmalarına engel olan 40 yıllık ıhlamur ağacı, sökme dikme makinesiyle taşınarak başka bir bölgede toprakla buluşturuldu.

Şehzadeler ilçesi Nişancıpaşa Mahallesi'nde inşaat alanında kalan ağaç, sökme dikme makinası ile yeri değiştirilerek Muradiye Camii önüne taşındı. İnşaat yapımını engellediği gerekçesiyle ağacın kesilmesi için belediyeye başvuruda bulunan yetkililere Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, ağaç kesmek yerine daha farklı bir yöntem sundu. Başkan Çelik, 40 yaşındaki ıhlamur ağacının kesilmemesi gerektiğini belirterek, başka bir yere taşınmasını önerdi. Bunun üzerine hemen çalışmalara başlandı. Başkan Çelik'in girişimleriyle İzmir'den ağaç sökme dikme makinesi getirildi. Manisa'da ilk kez gerçekleştirilen uygulama vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı.

Ağaç sökme işlemini yerinde inceleyen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, topluma önemli mesajlar verdi. Çelik, "Zaman zaman vatandaşlarımızdan ve birimlerimizden kesilmesi gereken ağaçlar noktasında talepler geliyor. Ancak biz bu güne kadar hiçbir ağacı kesmedik. Ağaca vermiş olduğumuz önemin bir göstergesi olarak da Nişancıpaşa Mahallemizde yapılacak olan inşaatın önünde bulunan yaklaşık 40 yaşındaki ıhlamur ağacımızın yaşamına devam etmesi için elimizden geleni yapıyoruz. İnşaat çalışmalarını engelleyen bu ağacın kesilmesine müsaade edemezdik. İzmir Kemalpaşa Belediyesi ile görüşüp ağaç söküm ve nakil aracını kendilerinden rica ettik. Kemalpaşa Belediyesi aracı hemen gönderdi. Bu haliyle inşaat yapımına engel olan bu ağacı kesmekten kurtarıp, bulunduğu yerden alarak Muradiye Cami'imizin önünde belirlemiş olduğumuz yere yeniden dikiyoruz. Böylelikle 40 yıl verilen emeklerle yetişmiş, mahalleye verdiği güzel görüntü ve kokusuyla bundan sonra da Muradiye Camii'nin önünde aynı güzellikleri verecektir" dedi.

Ağaç sökme işlemini Başkan Çelik'le birlikte izleyen vatandaşlar, alkışlar eşliğinde Şehzadeler Belediyesi'ne teşekkür etti.

"HERKESE ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM"

Yol üzerinde kalan bir başka ağacı da aynı şekilde farklı bir yere nakledeceklerini belirten Başkan Çelik, "Yaptığımız bu işlemle yeşili kurutmamış, ağaçları kesmemiş olacağız. Bu noktada emeği geçen bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu hassasiyetin de tüm Türkiye'ye örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Ağaçlar çok zor yetişiyor. Bu ağaçlar, ormanlar bizim yarınlarımız olacaktır. Vatandaş olarak hepimiz sahip çıkmalıyız. Bu durumda olan ağaçları da kesmek yerine başka alanlara taşıyıp yaşamalarını sağlamalıyız" diye konuştu.

Bazı vatandaşlar, inşaat çalışmalarını engellediği gerekçesiyle kesilmesi istenilen ağacın belediye tarafından sökülerek başka yere taşınmasının akıllarına Soma ve Yalova'daki ağaçların kesilmeden önce taşınabilecek durumda olanların bu yöntemle neden kurtarılmadığını getirdiklerini belirttiler. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehzadeler Belediyesi Ihlamur Ağacını Kesmek Yerine Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement