Şeker Fabrikalarının Özeleştirilmesi Kararı - Son Dakika
Güncel

Şeker Fabrikalarının Özeleştirilmesi Kararı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye genelindeki 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi için ilana çıkılması kararına karşı çıktıklarını söyledi.

07.03.2018 18:04

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye genelindeki 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi için ilana çıkılması kararına karşı çıktıklarını söyledi.

Suluova Şeker Fabrikası'nın önünde toplanan bir grup, şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamından çıkarılması için slogan atarak pankart açtı.

Gösteriye katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, şeker fabrikalarının özeleştirilmesine karşı olduklarını belirterek, "Bugün burada, dün Burdur'da, geçtiğimiz günlerde Elbistan'da, Kırklareli'de bir ittifakı vatandaşlar kurdu. Şeker işçileri, şeker dostları kurdu. Bugün herkes burada şeker ittifakını kurmuş durumda." ifadesini kullandı.

Şeker fabrikalarının, pancar üreticisi çiftçilere ve fabrika işçilerine yıllarca ekmek yedirdiğini ifade eden Ağbaba şunları söyledi:

"Şeker fabrikalarının satışına millet karşı, herkes karşı. Saadet Partisi, MHP karşı, İYİ Parti karşı, çok iyi biliyorum AK Partiye oy veren vatandaşlarda karşı. Şeker fabrikalarının satışına karşı durmak için vatan ittifakını kurduk, bunu ne için yapıyoruz, siyaset için yapmıyoruz. Ekmeğimize, fabrikamıza ve memleketimize sahip çıkmak için yapıyoruz."

Gösteriye, Ağbaba'nın yanı sıra 29 CHP milletvekili katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şeker Fabrikalarının Özeleştirilmesi Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement