Selami Gedik De Hakka Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Selami Gedik De Hakka Yürüdü

Harput'u ve Elazığ' gözlerde gülümseten; yaşadığı şehri; çizgi çizgi, desen desen fırçasıyla tuvale aksettiren ressam Selami Gedik, 21 Mart 2016 pazartesi günü vefat etti.

22.03.2016 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cenazesi, 22 Mart Salı günü İhsaniye Camisinde kılınan öğlen namazını müteakip Harput'ta ki aile mezarlığına defnedildi.
Elazığ sanat camiası ve kamuoyunun yakından tanıdığı Selami Gedik, 1926 yılında Keban'da dünyaya geldi.

İlköğrenimini Elazığ'da tamamladı.1947 yılında Akçadağ Köy Enstitüsü'nden mezun oldu. 1954 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünü bitirdi. Refik Epikman ve Malik Aksel'in atölyelerinde eğitim gördü. Resim öğretmeni olarak ilk görev yaptığı il Kars'tı. 1956'da askerlik görevinden sonra Akçadağ Öğretmen Okulu'na atandı.

1977 yılına kadar Elazığ Lisesi, Gaziantep Lisesi, Elazığ Kız Öğretmen Okulu ve Elazığ Atatürk Lisesi'nde resim öğretmenliği ve yöneticilik görevlerinde bulundu. 1989-1996 İnönü Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü'nde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı.

Prof. Dr. Zafer Gençaydın, Prof. Dr. İbrahim Bozkuş, Mehmet Güler, Aydın Topaloğlu, Yrd. Doç. Tamer Kavuran gibi çok önemli sanatçıları yetiştiren Selami Gedik, resim tekniklerinin çoğunu kullanmasına rağmen sanatçı daha çok suluboya tekniğini tercih etti. Kendince çok önemli nedenlerinden biri suluboyayı önemli bir teknik olarak görmesi bir diğeri de şiirsel güzellik olduğunu düşünmesinden kaynaklanmaktaydı. Özellikle sulu boya tekniğinde önemli esreler veren sanatçı Selami Gedik, bugüne kadar üç binden fazla esere imza attı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Selami Gedik De Hakka Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement